TÜED'den intibak ve bayram ikramiyesinde artış talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler için intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artış yapılması talebinde bulundu.

TÜED'den intibak ve bayram ikramiyesinde artış talebi
TÜED'den intibak ve bayram ikramiyesinde artış talebi
GİRİŞ 04.01.2023 15:30 GÜNCELLEME 04.01.2023 15:54
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli aylıklarına zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli aylığının ise 5 bin 500 liraya çıkartılmasına yönelik açıklamalarından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Yazılı açıklamasında, TÜED'in hem emekli aylıklarına ilave zam hem de en düşük emekli aylığının yükseltilmesi yönünde talepleri olduğunu anımsatan Ergün, şunları kaydetti:

"Emekli aylıklarına zam oranının yüzde 25'den yüzde 30'a, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının da 5 bin 500 liraya yükseltmesini olumlu bulmakla birlikte eksik görüyoruz. EYT, emekli aylıklarına zam oranının yüzde 30'a yükseltilmesi, en düşük aylığın 5 bin 500 liraya çıkartılması adımları, intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artışla taçlandırılmalı. Milyonlarca emekli, intibak düzenlemesinin EYT düzenlemesiyle birlikte TBMM'ye sunulmasını dört gözle bekliyor. Bu adımın atılması, 2000 yılından sonra emekli olanlara rahat bir nefes aldıracaktır."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    İntibak falan artık belki seneye,yahu biraz nefes aldırın.
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tiplerden artık iğreniyorum! Devlet sanki bunlara yattıkları yerden bakmakla yükümlü! Herşeyi bedava istiyorlar, çalışmadan, hak etmeden, en üst düzey yaşantı istiyorlar ve en önemlisi de doymak bilmiyorlar. 1 veriyorsun, 2 istiyorlar, 2 veriyorsun 4 istiyorlar! İnsaf! Devlet para basmıyor, devlet altın üretmiyor. En önemlisi de devlet 85 milyona hitap ediyor sadece emekliye, eytliye ya da memura değil!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    elini verince kolunu istiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    elini verince kolunu istiyor ne demek İntibak yasasının ne olduğunu açıp okursan haklarının iade edilmesi gerektiğini anlarsın
    Cevapla
  • Cerrah 1 yıl önce Şikayet Et
    yakında Reise olsa dükkan sizin dedirteceksiniz, herkes birde varlığı ve emeği ile memlekete ne kattığını baksın,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    eskiden emekli ikramiyesi varmı idi, vermese ne yapacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle