Memur-Sen: Yüzde 25 zam beklentileri karşılamadı

Memur-Sen, memur ve emeklilere yapılan zamla ilgili açıklama yaptı. Memur-Sen, yüzde 25 zammın beklentileri karşılamadığını belirterek, seyyanen ek zam talebinde bulundu.

GİRİŞ 04.01.2023 12:59 GÜNCELLEME 05.01.2023 09:01
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Memur-Sen, memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın beklentileri karşılamadığını kaydetti.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, "Sözleşmeliye Kadro Şöleni"nin dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlendiği anımsatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Kamu görevlilerimiz, halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışıyla bütün zorlu süreçlerin başkahramanı olmuş, devletimizin büyümesinde asli özne olarak yer almış, vatan toprakları içinde ve dışında milletimizi her daim yücelterek temsil etmiştir. Bu temsil ve hizmet aşkıyla kamu görevlilerimiz, haklı bir sebeple kayıpları telafi edecek ve beklentilerini karşılayacak ilave ek zam talebi içerisindedir. Memur-Sen olarak, önceliğimiz kamu görevlilerimizin refah ve felahını korumak, hedefimiz adil gelir dağılımının milletçe paylaşılmasını sağlamak ve gündemimiz kamu görevlilerinin piyasa koşulları içerisinde haklı beklentileri olan ilave ek zam talebini bütün mecralarda haykırmaktır."

"YÜZDE 25 ZAM BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI"

Dün açıklanan aralık ayı enflasyon verisinin ardından tüm Memur-Sen teşkilatı ve üyelerinin, ilave ek zam beklentisini bir kez daha güçlü şekilde dile getirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından maaş ve ücret artışının yüzde 25 olarak uygulanacağı açıklanmış, zammın yetersiz olduğu gerek teşkilatımızın salondaki güçlü atmosferiyle gerekse Konfederasyonumuz aracılığıyla defaten iletilmiştir. Bu durum karşısında, Memur-Sen Başkanlar Kurulumuzla yaptığımız istişare sonucu, maaş ve ücretlere yapılacak yüzde 25 artışın, kamu görevlileri ve emeklilerinin beklentilerini karşılamadığını ifade ediyor, kamu görevlilerimizi rahatlatacak, hakkaniyetli, adil gelir dağılımını sağlayacak 'seyyanen ek bir adım'ın ocak ayı maaş ve ücretlerine yetişecek şekilde gerçekleştirilmesi gerekliliğini hükümetin dikkatine sunuyoruz."

 

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • harranlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret ve en düşük emeklilere yapılan kıyak büyük haksızlık.Sisteme katkı yapmış ve 30 yıl çaloşarak emekli olmuş biri olarak söylüyorum,biz bu adaletsizliği yapanlarla ahirette hesaplaşacağız.
    Cevapla
  • memur 1 yıl önce Şikayet Et
    seyyanen zam olmadığı sürece hiçbir anlamı yok
    Cevapla
  • memur 1 yıl önce Şikayet Et
    8 bin lira olan maaşım 10 bin lira oldu seyyanen zam olmadığı sürece maaş farkı açılmaya devam edecek
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    kamuda çalışan işçilere vermedi bekliyoruz
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalar şimdiye kadar ne almış ki. Atar tutarlar üyelerine karşı birşey yapıyor görüntüsü verirler sonra verilene boyun eğerler. Hükümet normal zamdan üzerine koydu. Sizin isteğiniz talebiniz neydi ne aldınız onu açıklayın. Hiçbir şey. Ancak üç beş yılda bir ortaya çıkar boy gösterirsiniz. Benim fabrikam özelleşti ortalıkta sendika sendikacı yoktu. Bütün haklarımız alındı asgari ücret ile vasıfsız işlere verildik. Sonuç bu işte. 20 yıl benden aldıkları aidatlar haram olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle