Rekabet Kurulu'ndan teknoloji firmasına para cezası

Rekabet Kurulu'nca, teknolojik ürünler pazarında faaliyet gösteren firmaya, rekabeti önleyici faaliyette bulunduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada 45 bin 329 TL para cezası uygulandı.

Rekabet Kurulu'ndan teknoloji firmasına para cezası
Rekabet Kurulu'ndan teknoloji firmasına para cezası
GİRİŞ 04.01.2023 12:50 GÜNCELLEME 04.01.2023 12:50

 Rekabet Kurulunun Hiksan Teknoloji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında yürüttüğü soruşturma "uzlaşma" kararıyla tamamlandı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu şirketin ürünlerinin yeniden satıcısı konumunda bulunan teşebbüslerin, sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Soruşturmanın, sunulan uzlaşma metninin şirket tarafından kabul edilmesiyle sonlandırılmasına karar verildi.

Kurum kayıtlarına giren uzlaşma metninde, ihlalin varlığı ve kapsamı ile uzlaşma ara kararında öngörülen azami idari para cezası oranı ve tutarı teşebbüsçe açıkça kabul edildi.

Uzlaşma usulü sonucunda teşebbüse verilecek idari para cezasında yüzde 25 indirim uygulanması, 2021 yılı gayrisafi gelirinin belli bir oranında olmak üzere takdiren 45 bin 329,05 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.