Uranyum zengini ülkeden Rusya kararı: Tamamen durduruldu

Namibya hükümeti, yer altı sularının kirlenmesine yönelik endişeleri gerekçe göstererek Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşunun (Rosatom) ülkedeki uranyum arama faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Uranyum zengini ülkeden Rusya kararı: Tamamen durduruldu
Uranyum zengini ülkeden Rusya kararı: Tamamen durduruldu
GİRİŞ 03.01.2023 13:53 GÜNCELLEME 03.01.2023 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika'nın Sesi'nin (VOA) haberine göre, Namibya Tarım, Su ve Toprak Reformu Bakanı Calle Schlettwein, uranyum çıkarma faaliyetlerinin yer altı sularında kirliliğe neden olabileceği gerekçesiyle Rus firmasına su kullanım izni vermeyi reddettiklerini açıkladı.

Schlettwein, Rus firmasının önerdiği "yerinde liç" tipi madencilik yönteminin çevresel kaygılara neden olmasından ötürü bu firmanın ülkede uranyum madenciliği yapmasına müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Namibya hükümeti, 2019'da Rosatom'a ülkede uranyum arama izni vermişti. Rus firması, faaliyetlerini yürütmek için su kullanım izni bekliyordu.

Afrika'nın en büyük uranyum üreticisi olan Namibya, bu alanda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Ver madenleri fransaya tertemiz olursunuz
    Cevapla