SGK'dan patronlara asgari ücret uyarısı

SGK, kalifiye elemanlarına asgari ücretten fazla maaş verdiği halde asgari ücretli gibi gösteren binlerce işletmeye uyarı yazısı gönderdi.

GİRİŞ 03.01.2023 12:29 GÜNCELLEME 03.01.2023 12:55
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) asgari ücrete yapılan yüzde 54.7'lik zammın ardından, çalıştırdığı herkesi asgari ücretli gibi beyan eden patronlara uyarı yazısı gönderdi. Asgari ücretin üzerinde maaş ödediği yöneticilerle, nitelikli usta ve kalifiye elemanlarını SGK'ya asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alıyormuş gibi beyan eden işletmelerin tespit edildiği belirtilen yazıda, devleti zarara uğratanların çapraz denetimler ve ihbarlarla ortaya çıkarılarak geriye dönük yüklü cezalara çarptırılacağı, teşviklerinin de kesileceği belirtildi.

ÖZELLİKLE DOKTOR, MÜHENDİS VE AVUKATLARDA

SGK’nın yazısında, özellikle daha yüksek ücretle çalıştığı bilinen yönetici, doktor, mühendis, avukat, öğretmen, profesyonel sporcu ve antrenör gibi kalifiye meslekleri icra eden sigortalılara ait bildirimlerin düzenli olarak analiz edildiği, eksik ücret bildirimi yapıldığı tahmin edilen işyerlerinde denetim yapıldığı bildirildi. SGK, nitelikli personeline asgari ücret ya da asgari ücrete yakın maaşlar ödeyen işletmelere gönderdiği yazıda, “Kazancın eksik bildirilmesi konusunda denetimlerin her zaman yapılabileceği hususunu dikkate alarak, mağduriyetlerin oluşmaması açısından yükümlülüklerinizin eksiksiz yerine getirilmesinde hassasiyet göstermenizi bekleriz” denildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Mağdur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede çalışandan yana sıkıntı yok. Gözü doymaz, hırsız patron sıkıntısı var. Her yerden ve herşeyden çalıyorlar
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi diliminde dengesizlik var diyor işveren. 8 liralık maaşa 1 lira vergi 10 liralık maaşa 2 lira vergi gibi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    işkur sayesinde firmalar asgari ücrete personel alıyor. işkur el atmalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    o hoo 25 yıldır böyle alıyoz o yüzden maaş düşük
    Cevapla
  • edepyahu 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın sabah oldu her tarafta milyonlarca SGK çalışanı daha doğrusu emeklisi sizin yüzünüzden en düşük emekli maaş alıyor yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle