3 kamu bankası yeni bir kredi paketi hazırladı

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcileri desteklemek amacıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyor.

GİRİŞ 03.01.2023 12:22 GÜNCELLEME 03.01.2023 12:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Tekno Girişimci Destek Kredisi ile yazılım, donanım geliştirme, mobil teknolojiler ve uygulamalar gibi alanlarda yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere destek sağlanacak.

Söz konusu kredi ile teknoloji odaklı girişimlerin büyümesi, bilişim ve yazılım alanlarında istihdamın artırılması ve rekabetin desteklenmesi hedefleniyor.

TEKNO GİRİŞİMCİ DESTEK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Tekno Girişimci Destek Kredisi'nden, Teknokent ve Teknopark gibi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde faaliyet gösteren girişimciler faydalanabilecek.

Öte yandan TÜBİTAK, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknoloji odaklı hibe/destek programlarından yararlanmaya hak kazanmış girişimciler de Tekno Girişimci Destek Kredisi'nden yararlanabilecek.

EN AZ 500 BİN LİRA ÇEKİLEBİLECEK

Firmaların mal ve hizmet alımı, maaş ödemesi, işletme giderleri, ofis malzemesi, ekipman, yazılım ve donanım alımlarının finansmanı için belge karşılığında kullanılabilecek krediler, en fazla 500 bin lira tutarında, 6 ay anapara ödemesiz ve 60 ay vadeli olabilecek.

Kredi 36 ay vadeye kadar yıllık yüzde 13,5 sabit faizle, 36 ay ve üzeri vadelerde ise "TLREF+3" faiz oranıyla kullanıma sunulacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Yoldaki Mühendis 1 yıl önce Şikayet Et
    kredi haberlerini müjde diye vermenize gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
    Cevapla
  • alparslan1071 1 yıl önce Şikayet Et
    yav kamu bankaları birde borç içinde boğulan vatandaşa uzun vadeli düşük faizli tüketici ve ev kredisi verse hani nasıl olur....nasıl kamu bankası bunlar....kar amacı güdüyor ve her sene trilyonlarca lira kar ediyorlar...birazda insaf ya...vatandaşa acıyın artık....
    Cevapla
  • gelde yaşa 1 yıl önce Şikayet Et
    milletin aldığı maaş belli zaten gömülmüş borca neyle ödeyecek
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni kredi kılıfı
    Cevapla