Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar en kötü yıllarından birini yaşayacak

ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff, enflasyon probleminin daha kötüye gideceği uyarısında bulundu ve 2023`ün ABD doları için "en kötü yıllardan biri" olacağını öngördü.

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar en kötü yıllarından birini yaşayacak
Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar en kötü yıllarından birini yaşayacak
GİRİŞ 02.01.2023 16:44 GÜNCELLEME 02.01.2023 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomist Peter Schiff, "Dolar Endeksi 2022 yılını 6 ayın en düşük seviyesinden kapattı. Kasım ayındaki zirveden yüzde 10 aşağı geldi. Bu zayıflık büyük olasılıkla 2023 yılında devam edecek ve dolar en kötü yıllarından birini yaşayacak. Eğer haklı çıkarsam, enflasyon problemi daha da kötüleşecek" dedi.

Wharton Üniversitesi finans profesörü Jeremy Siegel'in geçtiğimiz hafta CNBC'ye yaptığı açıklamaları da eleştiren Schiff, "Bana göre Jeremy Siegel öngörülerinde yanlış.

Siegel gayrimenkul fiyatlarının düşmesinin enflasyon tehdidinin sona erdiği anlamına geldiğini düşünüyor. Ancak tüketici fiyatları artmaya devam edecek" diye konuştu.

Schiff ayrıca, 2022'nin ön kötü performans gösteren hisse senedi sektörlerinde bu kötü performansın 2023 yılında tekrarlanmasının muhtemel olduğunu da savundu.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ahmet Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş olmadık yerden duman çıkmaz.
    Cevapla