Altın yeni yıla çok hızlı girdi!

Yeni yılda altın fiyatları tarihin en üst noktasına ulaştı. Fiyatlar rekor üstüne rekor kırdı. Hafta kapanışının üstünde açılış yaptı.

GİRİŞ 02.01.2023 08:42 GÜNCELLEME 02.01.2023 09:08

Gram altın fiyatı, kapanışta 1.089 lirayı gördü. Kapanışın üstünde yüzde 0,3 değer kazancı var. Ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak gram altında artışın yaşandığı bildirildi. Yeni güne sabahın ilk saatleri borsa işlem görmeye başladığı andan itibaren kuyumcuların satış tarifesi belli oldu.

Gram altın yüzde 0,3 değer kazancıyla 1.098 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda hareketliliğin yaşanması gün içi fiyat tablosunda dalgalı sürece işaret ediyor. Alım satım hacminde yaşanacak hareketlilik fiyatların gün içinde değerini belirleyecek.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?
Gram başta olmak üzere diğer altın türlerini ons fiyatı belirler. Yüzde 0,4 artışla 1.824 dolardan işlem görmeye başladı. Bugün geleceği noktaya ilişkin tutar belirsizliği hakim. Tahmin ve değerlendirme raporları gözünü gün içi ilerleyen vakitlere dikti.

Analistler, ABD'de iş gücü piyasalarında ABD Merkez Bankası FED'in hedeflerini hissetmeye başladı. Güç kaybı sonrası baskın güç şahin kanadından faiz artırımı söylemleri endişelerin hafiflemesine yardımcı oldu. Şubat ayı toplantısına kadar Powell'ın açıklama yapması bekliyor. Küresel ekonomiye direkt etki eden karaları sadece ABD halkı değil tüm dünya can kulağıyla merak etmeye başladı. Altın, döviz kuru, kripto olmak üzere ticareti yapılan ürünlerin fiyatını belirleyen karar fiyatları belli edecek.

2 OCAK ALTIN FİYATLARI?
Altın fiyatlarında faiz artırımı endişesi hakim olmaya başladı. Fiyatlar son iki haftada geldiği noktaya oranla yüzde 11 değer kazandı. 2 Ocak altın fiyatları ne kadar?

Gram altın 1.097 lira alış, 1.098 lira satış,

Altın ons 1.823 alış, 1.824 satış,

Cumhuriyet Altın 7.207 lira alış, 7.279 lira satış,

Yarım Altın 3.589 lira alış, 3.653 lira satış,

Çeyrek altın, 1.800 lira alış, 1.826 lira satış,

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.