Avdagiç: Sanayi elektriği ve doğal gaz fiyatındaki indirim enflasyona pozitif yansıyacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sanayi elektriğindeki indirimin ardından yine sanayide kullanılan doğal gaza yapılan yüzde 13,10 ila yüzde 25,11 arasındaki indirimin, enflasyona ve ihracata pozitif yansıyacağını belirtti.

Avdagiç: Sanayi elektriği ve doğal gaz fiyatındaki indirim enflasyona pozitif yansıyacak
Avdagiç: Sanayi elektriği ve doğal gaz fiyatındaki indirim enflasyona pozitif yansıyacak
GİRİŞ 01.01.2023 17:17 GÜNCELLEME 01.01.2023 17:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Sanayi elektriğindeki indirimin ardından yine sanayide kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 13.10 ile yüzde 25.11 arasındaki indirim, enflasyona ve ihracatımıza pozitif yansıyacak.” ifadelerini kullandı.

Şekib Avdagiç, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2023 yılına sanayinin önemli iki girdisi olan elektrik ve doğalgazda indirimli fiyatlarla girdiklerini kaydetti.

Avdagiç, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere genel olarak ihracatın, 2023’ün ilk yarısından itibaren ivmelenmesini beklediklerini belirtti.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şöyle devam etti:

“2023’te ihracatımız büyümeye daha güçlü bir katkı verecek. Enerjideki indirim bu açıdan da çok değerli. İş dünyamızın çağrısına kulak veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimize teşekkür ederiz.”

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yansıdı. Asgari ücretin 2,5 katı emekli maaşı alan arasındaki farkı kapattı.
    Cevapla