Köprü ve otoyollara zam yapıldı mı? Resmi açıklama geldi

Son dakika haberi: 2023 yılına girilmesiyle birlikte köprü ve otoyollara yüzde 123 zam yapıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 01.01.2023 15:30 GÜNCELLEME 01.01.2023 17:14
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

2023'e girmemizle birlikte Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 123 oranında zam yapıldığı iddia edildi. Sosyal medyadaki zam paylaşımlarını dikkate alan bazı haber siteleri de bu asılsız bilgiyi haberleştirerek okuyucularına duyurdu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Zam iddiaları sonrası açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Köprü ve otoyol ücretlerinde herhangi bir zam yoktur. Yalan haberlere itibar etmeyiniz." açıklamasında bulundu.

ZAM HABERİ YALAN ÇIKTI

Hızla yayılan asılsız zam haberi sonrası, Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada "İşlettiğimiz ve Yap-İşlet-Devret (YID) olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2023 yılında herhangi bir zam yapılmamıştır. Bu yönde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Kamuoyuna duyurulur." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 89
  • İhsan 1 yıl önce Şikayet Et
    İndirim sadece İstanbul'da olsun nasıl olsa doğal gaz yüzde oniki İstanbul'da yapıldı otoyol köprü indiriminde yapilsin Türkiye'nin bir tek İstanbul'u var nasıl olsa
    Cevapla
  • Kerimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu algı vergi arttırıldı.
    Cevapla
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan haber bayadır gündemdeydi. Bugüne kadar açıklama yapılmaması ne kadar doğru acaba?
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin ne kadar cahil oldugunu isbat eder.Yasakla cezayla ,devlet tarafindan,cözülücek bir is degil.Gelsinler beni kandirsinlar bakalim
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Arac muayene ucretleri 507den 1130cikti ya bu ne olacak bukadar zam olmaz olursada ayni sekilde maaslarada olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle