Taksiciler fiyat güncellemesi için sıraya girdi

İstanbul'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, fiyat güncellemek için sıraya girdi.

Taksiciler fiyat güncellemesi için sıraya girdi
Taksiciler fiyat güncellemesi için sıraya girdi
GİRİŞ 01.01.2023 12:23 GÜNCELLEME 01.01.2023 16:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan, 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak zamlı tarife üzerine taksiciler, taksimetrelerini güncellemeye başladı.

Bağcılar’da taksimetrelerin fiyat güncellemesini düzenleyen firmanın önünde araç kuyruğu oluşturan taksicilerden Cenker Çokatar, sabahın erken saatinde sıraya girdiğini belirterek, gelen zam kararıyla taksicilerin bir nebze de olsa rahat nefes alabileceğini söyledi.

Daha önce para kazanamadıklarını savunan Erhan Yapıcı ise gelen zamlarla kazanç durumlarının daha iyi olabileceğini ifade etti.

UKOME 27 Aralık 2022'de aldığı kararla taksimetre açılış ücreti 9,80 liradan 12,65 liraya, taksi mesafe ücreti kilometre başına 6,30 liradan 8,51 liraya, zaman tarifesi ücreti saatlik 67,20 liradan 100,80 liraya, kısa mesafe ücreti ise 28 liradan 40 liraya çıkarılmıştı.

Tarife, bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Taksiciler güncelleme kuyruğundaTaksiciler güncelleme kuyruğunda

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışında bir taksici olarak Türkiyede taksilerin çook pahalı buluyorum.Birde o kadar pahalı ücret karşılığında şoförler hizmet veremiyorlar.müşteri beğenmezler suratları asık çok tehlikeli araba kullanmaları vesare..Türkiye şartlarına göre taksi çoook pahalı.
    Cevapla
  • Kılıçarslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelir yakıt ücretleri, gün gelir askari ücret bahane edilerek zam yapılır. Bu kepazelikdir. Fırsatçılıkdır. Bizde esnaf gerçekten büyük bir sınavdan geçiyor..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    5 km gideceksiniz 60 TL. . Taksi artık baya bir lüks. En azından uber hizmeti başlasın. Bu kadar para ile düzgün hizmet verilmeli.
    Cevapla