EYT yoğunluğu hafta sonu da devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) merkezlerinin cumartesi açık olduğunu açıklamasıyla, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların (EYT) emeklilik işlemleri, yılın son gününde de devam ediyor.

GİRİŞ 31.12.2022 14:23 GÜNCELLEME 01.01.2023 12:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, SGK merkezlerinin açık olacağını açıklamasının ardından SGK binalarındaki işlem yoğunluğu sürüyor.

Askerlik ve doğum borçlanması işlemlerini bir an önce tamamlamak isteyen pek çok vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde beklemeye başladı. Yeni yılda, prim günü için 106 lira üzerinden ödeme yapmak istemeyen vatandaşlar, 2022’nin son gününde SGK önlerinde form doldurarak işlem yaptılar.

Askerlik borçlanmasını doldurmak için işlem yapacağını belirten EYT’li Mahmut Duman, “Belgelerimizi doldurduk teslim ettik hayırlısı olsun. 200 günlük bir borçlanmam var. Bunun için bir belge doldurup teslim ettim. Cumartesi günü SGK’ların açık olmasından dolayı çok memnunuz. Dün çok kalabalıktı yetiştiremedik. Bugün açık olduğu için çok memnunuz. Şu anda da fazla bir kalabalık yok, 1 saat önce geldim işlemlerimi hızlıca bitirdim çok memnunum” şeklinde konuştu.

EYT’den yararlanacak Hamza Şakı da askerlik borçlanması için yılın son gününde işlem yapacağını vurgulayarak, “Devletin vatandaşı düşünüp yılın son gününde böyle hizmet vermesi muazzam bir şey burada devletin vatandaşına verdiği değeri görmüş oluyoruz. Çoğu insan bekliyordu EYT’yi. Bu hükümetinde değil geçmişteki hükümetlerin bir sorunuydu fakat şükür halloldu” ifadelerini kullandı.

Yılın son gününde açık olan Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri'nde, vatandaşlar saat 17.00'ye kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 13
  • Kadikoylu 1 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca işsiz genç EYT magduruyetinin giderilmesiyle emekli olanların yerine işe girecek iş aş ekmek ve yuva sahibi olacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    staj ve çıraklık kesinlikle değerlendirilmeli.stajda olsa 1 yıl boyunca tamirhane de emek vermişim.sigorta başlangıç kartı verilmiş prim ödenmemis böyle saçma bir düzen olurmu.yağın pasın içerisinde 1 yıl emek verilmiş staj sayılmıyor gibi bir yaklaşım olamaz
    Cevapla
  • haşmettin 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes dünyanın peşinden koşuyor,yazın suyunuz kesildiği zaman göreceğim ben sizi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım EYT'nin borçlanma gününü uzatın lütfen ! çok kişi ve biz mağdur olcaz.Rica ediyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    staj
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle