Son dakika: Yılın son günü akaryakıtta fiyatlar değişti! Benzin, motorine yaklaştı...

Son dakika haberi... Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları değişmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatı 82 kuruş arttı.

GİRİŞ 31.12.2022 08:13 GÜNCELLEME 31.12.2022 08:59
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Yılın son gününde akaryakıta bir zam daha geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatı 82 kuruş arttı.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 19 lira 45 kuruşa, Ankara'da 19 lira 68 kuruşa, İzmir'de ise 19 lira 66 kuruşa çıktı.

ARALIK AYINDA FİYAT 8 KEZ DEĞİŞTİ

3 Aralık'ta motorine 1 lira 16 kuruş zam, 6 Aralık'ta motorine 66 kuruş indirim, 8 Aralık'ta motorine 1 lira 90 kuruş, benzine 2 lira 15 kuruş indirim, 10 Aralık'ta benzine 75 kuruş indirim, 16 Aralık'ta benzine 1 lira 8 kuruş zam, 17 Aralık'ta motorine 1 lira 70 kuruş zam, 20 Aralık'ta benzine 61 kuruş, motorine 77 kuruş indirim, 23 Aralık'ta benzine 67 kuruş zam gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • emeklinin biri 1 yıl önce Şikayet Et
    enflasyon düşüyor ya tüik açıklıyor bu fiyatlar niye artıyor milletin alım gücü düşüyor her şeye zam yapılıyor market alış verişi 1050 tl tutuyor enflasyon düşüyormuş hep tv lerde bakanlar düşüyor diye her gün çıkıp konuşuyorlar
    Cevapla
  • Sığırtmaç 1 yıl önce Şikayet Et
    "Mazot kullananlara Müjde! Benzin fiyatı mazota yaklaştı "
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Romanya, bulgaristan bile gelir seviyesi bizi katladi.Kuzey Irak'taki insanlar bile bizden rahat yaşıyor. Yazıklar olsun bizi yönetenlere kendileri rahat etmek için zamdan başka yaptıkları icraat yok . Bir belediyenin stadyum yapimiyla ne işi olur sonrada batariz.
    Cevapla
  • Feyzullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Romanya ve bulgaristan-dan ekonomimiz ne zaman iyidi ki algı yapıyorsun
    Cevapla
  • Kararsız kaldım 1 yıl önce Şikayet Et
    Mutlu olmak için tek yapman gereken şey gitmen. (Ve sen gidersen herkes mutlu olucak )
    Cevapla
  • Kahraman kentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Beğendiğin yere git tutanmi var.senkendini nasıl yönetiyorsunuz aynanikarsisina geçte sor.chp kafalilar
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Son iki yıla kadar 1 varil petrolden mazot mu daha çok çıkıyordu da mazot benzinden daha uucuzdu LPG ile kafa kafaya gidiyordu.
    Cevapla
  • Feyzullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceden dizel araçlar benzinli araçlardan azdı benzin mazottan çok kullanılıyordu arz talep meselesi çok kullanılan daima yüksek fiyatta olur
    Cevapla
  • Fahrika bahrik 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada dizel benzinle ayni hatta daha ucuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle