Ve Vladimir Putin geri adım attı! Sürpriz kararnameyi imzaladı

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanan kararnameyle "dost olmayan" Batılı ülkelerin, Rus doğal gazına yönelik borçlarını dolar veya euro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verildi.

GİRİŞ 31.12.2022 07:42 GÜNCELLEME 31.12.2022 09:17
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 31 Mart'ta imzaladığı yabancı alıcıların Rus doğalgazını ruble olarak ödemesini zorunlu kılan kararnamede 9 ay sonra değişikliğe gitti.

Putin, imzaladığı yeni kararnameyle, Rusya'ya yaptırım uygulayan ve "dost olmayan" şeklinde tanımlanan Batılı ülkelerin, Rus gazı için ödemeleri yabancı para birimleriyle yapabilmelerine imkan sağladı.

Rus gazı ithal eden "dost olmayan" ülkelerin, borçlarını dolar veya euro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verilen kararnameye göre, söz konusu ülkelerin borcunu ödemesi, Rus gazı sevkiyatının tekrar başlaması anlamına gelmeyecek.

Putin'in 31 Mart'ta imzaladığı kararnameyle, Rus gazı alan ülkelerin Gazprombank'ta hesap açmaları gerekirken ödemelerin, bu bankaya yapılmasının ardından söz konusu fonlar Moskova Borsası'nda rubleye çevriliyor.

Rus enerji şirketi Gazprom, rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Polonya, Bulgaristan, Finlandiya, Hollanda ve Avrupalı bazı şirketlere doğal gaz sevkiyatlarını durdurmuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • suat 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya gazı tamamen kesecek diye yzıyordunuz gaz satmayacaksa euro olsa ne olur dolar olsa ne olur
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah iyi dosemistir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar karşısında Rublenin değerini yükseltti.Bundan sonra Rusya için para gelsin de ne olursa olsun
    Cevapla
  • Lolo 1 yıl önce Şikayet Et
    Para bitttiiiiiiii :D
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne lan , Rusya avrupa'ya boruyu döşemiş, Rusya olmasa Donacaklar. %100 Rusya'ya bağlı olanlar var.
    Cevapla
  • Pöh45 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya avrupaya boruyu döşemiş deyince ne güldüm be... İyi yorum olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle