EPDK elektrikte 2023 için hizmet bedellerini belirledi

Elektrik sektöründe 1 Ocak'tan itibaren çeşitli hizmetler için uygulanacak bedeller belirlendi.

EPDK elektrikte 2023 için hizmet bedellerini belirledi
EPDK elektrikte 2023 için hizmet bedellerini belirledi
GİRİŞ 30.12.2022 22:28 GÜNCELLEME 30.12.2022 22:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan güvence, kesme-bağlama, sayaç kontrol, ödeme ve ikinci bildirim bırakma bedelleri belirlendi.

Kurul tarafından 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak güvence birim bedellerinin, sanayi, kamu ve özel sektör abone grubu için kilovat başına 239 lira, mesken aboneleri için 84 lira 10 kuruş, şehit aileleri ve muharip gaziler için 42 lira, tarımsal faaliyetler, aydınlatma ve diğer aboneler için 113 lira 40 kuruş olmasına karar verildi.

Elektrik kesme-bağlama bedellerinin ise alçak gerilim için 44 lira 80 kuruş ve orta gerilim için 335 lira 60 kuruş olması kararlaştırıldı. Direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif ve/veya reaktif sayaç için kontrol bedeli 62 lira 10 kuruş, akım trafolu ve/veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için kontrol bedeli 78 lira 70 kuruş olarak tespit edildi.

Görevli tedarik şirketlerinin dağıtım şirketlerinden aldıkları ödeme bildirimi ve ikinci bildirim bırakma hizmetine ilişkin bedeller de onaylandı.

Buna göre, alçak gerilim için ödeme bildirimi bırakma bedeli 133 kuruş, orta gerilim için 1 lira 33 kuruş oldu. Alçak gerilim için ikinci bildirim bırakma bedelinin 2 lira 66 kuruş, orta gerilim için ise 26 lira 68 kuruş olmasına karar verildi.

Ayrıca EPDK, şebeke işletmecisi başvuru ve yıllık işletim bedeli, görevli tedarik şirketleri yıllık işletim bedeli, şebeke işletmecisi ve görevli tedarik şirketleri işlem bedeli, 25 kilovat ve altı çatı ve cephe uygulamalı güneş enerjisine dayalı elektik üretim tesisleri için proje onay ve kabul işlemleri bedeli ile otomatik sayaç okuma sistemi ilave veri talebi bedelini de belirledi.

Kurum, alçak ve orta gerilim elektrik hatları için bağlantı bedeli, güneş enerjisine dayalı lisanssız elektrik üretim tesisleri için proje onay ve kabul bedeli ve teknik kalite ölçüm hizmet bedelini de onayladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    şirketler elini vatandaşın cebinden çeksin, sadece elektrik satsın, , sabit giderlerden bana ne Epdk nu konuda bi düzenleme yapmalı, Ben faturama bakınca kaç kilowat kullandım kaç tl ödüyorum onu göreyim
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik ve doğalgaz aşırı yüksek geliyor çözüm üretin
    Cevapla
  • Kardelenl 1 yıl önce Şikayet Et
    Millete kumpas labirenti işliyor bakalım indirim bunun neresinde kwsaatlerde indirim olacakmı ? Allah allah bir iki sayfa yazı boş açılış kapanış ücretini koymuşsunuz aylık 800-1000 lira geliyor.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    tüketiminz çokmuş bize 200 geliyor
    Cevapla
  • Rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bişey anlamadım. Çiftçi olarak soruyorum. Tarımsal sulamada kw ne kadar????
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    seçime kadar elektrik ve doğal gazı bekliyorum enflasyon birazda devlet düşürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle