Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz

İstanbul'da bazı AVM'lerin yasal olmamasına rağmen otoparka bırakılan araçların sürücülerinden para aldıkları ortaya çıktı. Alınan karara göre AVM otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması gerekiyor.

Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz
Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz
GİRİŞ 30.12.2022 12:45 GÜNCELLEME 30.12.2022 16:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul'da bazı AVM'lerin yasal olmamasına rağmen otoparka bırakılan araçların sürücülerinden para aldıkları ortaya çıktı. Alınan karara göre AVM otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması gerekirken bazı AVM'lerin bu karara uymadıkları ortaya çıktı. AVM'ler adeta kendisine gelir kapısı oluştururken sürücülerin ödedikleri paraları geri alabilecekleri belirtildi.

1-2 SAAT 35, 2-3 SAAT 65 TL

Bazı AVM'lerin otoparklarında ilk 3 saat ücretsiz olması gerekirken süreye bakılmadan sürücüden ücret talep ediliyor. Bir AVM'de 1-2 saat için 35 TL, 2-3 saat için 65 TL talep ediliyor. Bir sürücü yarım saat kalmasına rağmen 25 TL ödediğini söyledi. Yasal olmamasına rağmen bazı AVM'ler tarafından uygulanan sistemin, bir cezai yaptırımı var ancak şikayet gelir tespit edilebilirse uygulanıyor o ceza.

PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ

ATV Haber'in haberine göre sürücülerin ödedikleri paraları alabilmek için CİMER veya Alo 173'e şikayette bulunmaları ya da tüketici hakem heyetine başvurmaları yeterli.

KAYNAK: ATV HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adam oraya fiyat listesi koymuş sen ceza uygulama takibini vatandaş yapsın devlet kanun ne iş yapar o zaman
    Cevapla
  • Ozcan- 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haksiz kazanc alanlar hemen yerinde olmali bir telefonla alinan paranin 10 kati iade isini gucunu birakip hakem heyetine muracat edecek uzun isler biraz hizli pratik islere imza atin
    Cevapla
  • Hayri 1 yıl önce Şikayet Et
    Otel otoparkları da saatlik yüz liradan başlıyor hepsini üç saat ücretsiz yapın ders olsun aç gözlülere
    Cevapla