EYT'lilere müthiş öneri: Mektupla gönderin yüzde 55 zamdan kurtulun

EYT'liler, yeni yıl girmeden eksik günleri tamamlamak için SGK merkezlerinde borçlanma kuyruklarına girdi. Uzmanlar, yılbaşından sonraya kalıp yüzde 54,66 daha fazla para ödememeleri için EYT'lilere yenir bir yöntem önerdi.

GİRİŞ 30.12.2022 10:54 GÜNCELLEME 30.12.2022 11:02
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeyle EYT sorunu kökünden çözüldü. Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeyle 8 Eylül 1999 ve öncesi sigortalı olanlar yaş sınırı olmaksızın (Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl hizmet şartı ve 5000 prim gün sayısı) emekli olacaklar. 

Emekli olacakların bundan sonraki süreç ise Meclis'ten geçip düzenlemenin kanunlaşması ile birlikte başlayacak. 

Ancak EYT'den yararlanmak isteyenlerin ilk olarak olarak eksik gün ve pirimlerini tamamlaması gerekiyor. Bunun için askerlik, doğum gibi sürelerde borçlanmaya gitmek için dün itibariyle SGK bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

EYT'yi birkaç gün ile kaçıranlar için açıklama geldiEYT'yi birkaç gün ile kaçıranlar için açıklama geldi

SGK'dan EYT için mesai açıklaması: Cumartesi günü de açık olacakSGK'dan EYT için mesai açıklaması: Cumartesi günü de açık olacak

"YILBAŞINDAN ÖNCE BORÇLANMA TALEBİNDE BULUNUN"

Bu aşamada uzmanlar, EYT'li olup gün sayısı eksik olanların mutlaka yılbaşından önce borçlanma talebinde bulunmasını istiyor.

EYT başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet sistemi üzerinde adım adım yapılması gerekenlerEYT başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet sistemi üzerinde adım adım yapılması gerekenler

"YILBAŞINDAN SONRA ÖDENECEK MİKTAR YÜZDE 54,66 DAHA FAZLA"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa Kılıç, borçlanma için yılbaşından sonra ödenecek miktarın yüzde 54,66 daha fazla olacağını belirtiyor.

Vatandaşın cebini ilgilendiren onlarca sorun kökten çözüldüVatandaşın cebini ilgilendiren onlarca sorun kökten çözüldü

"HİZMET BORÇLANMA DİLEKÇELERİNİZİ İADELİ TAAHHÜTLÜ POSTALAYIN"

Kılıç konu ile ilgili açıklamasında EYT'lilere seslenerek, "E-Devlet ve SGK çok yoğun, hizmet borçlanma dilekçelerinizi iadeli taahhütlü olacak şekilde son iki gün içinde postane aracılığıyla SGK'ya gönderebilir ve 2022 yılı ücretleri üzerinden borçlanma imkanı yakalayabilirsiniz." diyor.

EYT emekli aylığı hesaplama: TIKLA/ÖĞRENEYT emekli aylığı hesaplama: TIKLA/ÖĞREN

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 61
  • Salman 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte yapılan hataları şimdi 1999 sonrasında sicil alanlara yüklemek oldumu şimdi hangi adalet kitabında hangi dinde böyle bir adalet dağılımı var
    Cevapla
  • muhasebeci 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkede nerdeyse 30 yaşında ki adam ben mağdurum beni emekli edin diyecek sonra da ekonomi bozuk. hepinize devlet bakacaksa devlete kim bakacak 80 milyon afgan getirek desek onların nufusu da o kadar değil. nedir bu bedavacılık aşkı.
    Cevapla
  • Sivas 1 yıl önce Şikayet Et
    2008 düzenlemesi kaldırılmalı maaş bağlanma oranları yerle bir oldu. 2008 son3ası çalışılan yılların karı olmadı. Gençler ne yapsın bu tarihe denk geldiler diye aynı primi verip az maaş neden alsınlar? Bu kaldırılmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse boşa devlete yük felan demesin zira kur garantili faiz garantili mevduata ödenen para neredeyse eyt maliyetine yakın hatta fazla. O yüzden evet bu devirde erken emekli 40 lınyaşlarda emekli olmak sisteme zarar fakat biryerden başlanacak. Seçim olmasa çözülmezdi çözüldü hayırlı olsun demek lazım
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 sigorta girişliyim.... EYT lilere hayırlı olsun diyorum... inşallah birgün bizimde böyle yüzümüz güler
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta girişin askerden sonra ise borçlanarak yararlana bilirsin
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta girişin askerden sonra ise borçlanarak yararlana bilirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle