Herkesin merak ettiği soru yanıt buldu! EYT'lilerin yüzde 71'i 'evet' dedi

Yapılan ankete katılan emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yüzde 71'i, "Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecek misiniz" sorusuna 'evet' yanıtı verdi.

Herkesin merak ettiği soru yanıt buldu! EYT'lilerin yüzde 71'i 'evet' dedi
Herkesin merak ettiği soru yanıt buldu! EYT'lilerin yüzde 71'i 'evet' dedi
GİRİŞ 30.12.2022 09:35 GÜNCELLEME 30.12.2022 10:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eleman.net tarafından yapılan bir anket, emeklilikte yaşa takılanların (EYT), emekli olduktan sonra da çalışmak istediğini ortaya koydu. Şirketler ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirdiği EYT anketinin sonuçlarını açıkladı.

EYT adaylarının büyük bir çoğunluğu düzenlemenin ardından çalışmaya devam etmeyi düşündüklerini belirterek istihdam endişesi yaşayan şirketlere yeşil ışık yaktı. 

Şirketlerin çoğunluğu ise emekli çalışanların istihdamına devam etmeyi düşündüklerini belirtti.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan tanıyan EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşacağı belirtilirken, EYT'lilerin büyük bir oranda emekli olduktan sonra da çalışmayı istediği ifade edildi.

Ankette sorulan "EYT ile emekli olmanız durumunda çalışmaya devam edecek misiniz?" sorusuna çalışanların yüzde 71’i “Evet” cevabını verirken, yüzde 29’u ise “Hayır” cevabını verdi. 

"Emekli olan çalışanlarınızı isterlerse istihdam etmeye devam edecek misiniz?" sorusuna ise işveren firmalar yüzde 80 oranında “Evet”, yüzde 20 oranında da “Hayır” cevabını verdi.

Sonucu değerlendiren Eleman.net CEO’su Murat Günay “İki tarafın da planları paralellik gösterdiği için firmaların istihdam açığı çok yüksek olmayacak gibi gözüküyor” dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Yalniz kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMETİMİZ ADALETSİZLİĞİ GİDERMESİ LAZIM BAKUR VE SSK ARASINDAKİ PİRİM FARKINI BÖYLE BİR ŞEY OLURMU ÜRETEN KENDİNİ PARÇALAYAN ÇİFCİDEN 9000 BİN GÜN İSTENECEK MEMURDAN 5000 GÜN BÖYLE BİR ADALETSİZLİK OLMAZ BEN DEVLETİMİZE GÜVENİYORUM BU ADALETSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAKTIR İNŞALLAH SAYGILARIMLa
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    memur işçi vs bagkur ve çifçi bagkurunun 3 katı ssk primi ve gelir vergisi ödüyor devlete
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    gün sayısı farklı ama tutar aynı gün başına ödenen memurda daha yüksek çiftçide esnafda düşük.
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarını yoksulluk miktarında verin bakalım ondan sonra bu soruyu sorun... Benim sağlığım izin verse ben bile çalışırım...
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    5000 gün primle alacakları maaş yoksulluk miktarında bile olmaz.
    Cevapla