EYT düzenlemesinin maliyeti belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili düzenlemenin maliyetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT düzenlemesinin maliyeti belli oldu
EYT düzenlemesinin maliyeti belli oldu
GİRİŞ 30.12.2022 09:19 GÜNCELLEME 30.12.2022 09:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. EYT süreci, asgari ücret düzenlemesi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, kıdem tazminatları gibi pek çok önemli konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Bilgin, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili düzenlemenin maliyetini de açıkladı.

EYT düzenlemesinin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu belirten Bakan Bilgin, maliyetin iç bütçeden karşılanabileceğini de belirtti.

Bilgin, konuya ilişkin "EYT'li kimsenin maaşında kesinti olmayacak. Herkes hak ettiği maaş alacak. EYT'de 100 milyarın üzerinde bir maliyet var ama bizim bütçe imkanlarımız içerisinde karşılanabilecek bir maliyet" açıklamasında bulundu. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet zaten 25 yıl prim ödeyen eyt liler tarafından karşılandı,şimdi helalleşme zamanı.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ödediğin ne ki? O prim ancak 10 sene boyunca alacağın maaşı karşılar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    SGK Gelir artışı 300 milyar TL olacak oradan karşılanacak
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    O maliyet 3500tl maas hesaplamasiyla oluşuyordu ocak zammıyla birlikte Endusuk emekli maaşı 5000tl olacak deniliyor oyle olurda eytlirin 2023teki maliyeti 130 miyar tl 2024 de ise eytliletin toplam maliyeti 250 milyar tl olacak
    Cevapla
  • KAYSERİ38 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli olsalar ne olacak genc yasta yarın gene iş arıyacaklar yetmez ülke şartları belli iyi bi alternatif işin olması lazım yoksa yarın acız diye bagırırlar....
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    genede size oy yok. başınızın çaresine bakarsınız artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle