Bakanlıktan kuaför ve berberler için yeni karar

Ülke genelinde tüm kuaför, berber ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde alınan karar 1 Temmuz 2023’e ertelendi.

GİRİŞ 30.12.2022 09:16 GÜNCELLEME 30.12.2022 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde daha önce alınan kararın 1 Ekim 2022’de uygulanması planlanmıştı.

Valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulması nedeniyle bu kararın yürürlük tarihi daha sonra 1 Ocak 2023’e ertelenmişti.

KARAR YENİDEN ERTELENDİ

Bakanlığın önceki gün aldığı kararla uygulama bir kez daha ertelendi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un imzasıyla berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin haftada bir kapalı olmasına ilişkin düzenlemenin 1 Temmuz 2023’te uygulanmasına karar verildi. Bakanlık kararı odalara bildirdi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    Haftasonu nöbetçi berber yapıyorlar onlar sa nobetciyiz ayağına bindirmeli ücret aliyor
    Cevapla
  • erol/Antalya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Yaradana kurban olayım böyle akıl kimden çıktı acaba hafta sonu Kuaför Berber kapalı mı olur yahu. İsteyen açsın çalışsın istemeyen kapatsın tatil yapsın. Hafta Sonu Düğün var sünnet var Dernek var. Bu Oda başkanlarının aklına yanayım. Niye kine böyle bir karar.
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    En düşük sakal tıraşı 20 tl.
    Cevapla
  • MRT 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuaförler soygun yeri olmuş. Saç traşı 50 den başlıyor.
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 1 yıl önce Şikayet Et
    İyiymiş.neresi orası Mersin mi.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Berber ve kuaförlerin hafta içi tatil/izin yapıp, haftasonu açık olması gerekir. İnsanlar hafta içi okulda oluyor veya işte çalışıyor, bazen de akşam eve geç dönüyor veya yorgun olunuyor. O geç vakitte de berbere gidilemiyor. Hafta sonu daha rahat ve vakit sıkıntısı olmaz böylece. Her iş yapılacağı en uygun günde yapılmalı.
    Cevapla
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlığın dünyadan haberi yok, İstanbul'da uygulama yıllar önce başladı ve devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle