Dev banka işten çıkarmalara başlıyor

Goldman Sachs'ta en tepedeki isimden çalışanlara işten çıkarma mesajı giderken, konuyla ilgili kaynaklardan alınan bilgiye göre işgücünün yüzde 4'ünün işten çıkarılması masada.

Dev banka işten çıkarmalara başlıyor
Dev banka işten çıkarmalara başlıyor
GİRİŞ 29.12.2022 09:24 GÜNCELLEME 29.12.2022 09:24

Goldman Sachs Group CEO’su David Solomon, çalışanlarına verdiği geleneksel yılsonu mesajında, haftalar içinde bir dizi işten çıkarma gerçekleştireceklerini açıkladı.

“Dikkatli bir inceleme yürütüyoruz ve istişareler devam ediyor. Ocak ayının ilk yarısında personel sayısındaki azaltımın gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” diyen Solomon, Ekonomik faaliyeti yavaşlatan, parasal koşulların sıkılaştırılması da dahil olmak üzere, iş ortamını etkileyen çeşitli faktörler var. Yönetim kadromuzun odak noktası, bankamızı bu ters rüzgarları atlatmaya hazırlamak” diye konuştu.

Solomon, “Dikkatli ilerlemeli ve kaynaklarımızı akıllıca yönetmeliyiz” diye ekledi.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 4'ÜNÜN İŞTEN ÇIKARILMASI GÜNDEMDE

Kârında ve gelirlerindeki düşüşü kontrol altına almak isteyen Goldman Sachs, Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgücünün yüzde 4’üne tekabül eden 4 bine kadar çalışanını işten çıkarabilir.

İşten çıkarılacak çalışan sayısı konusunda nihai kararın verilmediğini ve sayının bu seviyenin altında kalabileceğine işaret eden kaynaklar, üst düzey yöneticilerden olası maliyet azaltma hedeflerini belirlemelerinin istendiğini aktardı.

Goldman 2022 yılını yaklaşık 48 milyar dolar hasılat ile tamamlama yolunda ilerliyor. Bu rakam geçen yılki rekor gelirin ardından en iyi ikinci yıllık performansa işaret ediyor. Buna karşın teknoloji harcamaları ve operasyonların entegrasyonu gibi gelişmeler bankanın maliyetlerini artırdı. Analistler bankanın düzeltilmiş yıllık karının yüzde 44 düşebileceğini tahmin ediyor.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.