Bakan Nebati ve Bilgin'den EYT yorumu: Mali boyutunda fedakarlıktan kaçınmadık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Başkan Erdoğan'ın açıkladığı EYT hakkında paylaşımlarda bulundu. Bakan Nebati, işverenler için kredi paketinin devreye alınacağını bildirdi.

GİRİŞ 28.12.2022 21:45 GÜNCELLEME 29.12.2022 09:24
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 6 milyon çalışanın dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da (EYT) detaylar belli oldu. Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı açıklamada düzenleme ile ilgili yaş sınırı olmayacağını ve 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabileceğini açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı.

VEDAT BİLGİN: HAYIRLI OLSUN

Açıklamasında, "Geçmişten kalma devasa sorunları bir bir çözmeye, bir sosyal devlet olma bilinciyle emeğe sahip çıkmaya devam ediyoruz. EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

NUREDDİN NEBATİ: MALİ BOYUTUNDA ASLA FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, yaptığı paylaşımında şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun"

İŞVERENLER İÇİN KREDİ PAKETİ DEVREYE ALINACAK 

Nebati, bir başka tweetinde ise, Erdoğan'ın, işverenlerin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Hazine ve Maliye Bakanlığının Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli bir kredi paketini devreye alacaklarını duyurduğu bir videoya da yer verdi. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği 2 milyon 250 bin vatandaşımızı yaş şartı aranmadan emekli olma hakkına kavuşturan düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum. Bu kapsamlı düzenlemenin bir an evvel Meclisimizde de kabul edilerek yasalaşacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Yaş şartı aranmaksızın yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuştu. 21 yıldır olduğu gibi milletimizin güveniyle milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm hak sahiplerine hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan EYT müjdesi! Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan ve milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren yeni düzenlemenin hak sahibi vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" paylaşımında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "EYT ilgili düzenleme vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun. EYT ilgili düzenleme sayesinde yıllara yayılan bir sorun daha çözüldü. Sorun çözme siyaseti başarıyla yoluna devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 193
  • mustafa 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    staj mağdurlarını görmezden gelerek sayın bakanımız bence tepki toplayacak çünkü mesala ben 14.09.1998 staj sigortam var 25.10.1999 uzun vadeli sigortam yatmış şimdi benimle aynı yaşta olup sigortası 1 ay önce olan arkadaşım emekli olacak ben 19 sene bekleyeceğim. Adalet bunun neresinde soruyorum.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis farkı herzamanki gibi. Herkes konuşur reis yapar. Oylar reise..
    Cevapla
  • Vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Üretmeden ödenecek paralar acaba para basılarak mı karşılanacak... Yok sa dış borçla mı..
    Cevapla
  • akkoyun 1 yıl önce Şikayet Et
    mecliste yan gelip yatan, her ay 50 bin tl maaş alan ve 2 yılda emekli olan millet vekillerinin 2 yılda emekli olmalarınıda kaldırın samimiyetinize inanalım. ayrıca bu hakkı akp vermedi kamu oyu zorla aldı.
    Cevapla
  • atmaca53 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt li emeği geçen herkeze teşekkürler....VAR OL REİS SEN olmasan bu iş gene olmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle