EYT düzenlemesi ne zaman devreye girecek?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki EYT düzenlemesi ne zaman devreye girecek? İşte cevabı...

EYT düzenlemesi ne zaman devreye girecek?
EYT düzenlemesi ne zaman devreye girecek?
GİRİŞ 28.12.2022 21:23 GÜNCELLEME 28.12.2022 21:28
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Erdoğan, düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirterek "Düzenlemeyle yaklaşık 2 miyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor" dedi. Erdoğan, çalışmaya devam edenlere sigorta prim teşviki verileceğini açıkladı. İşverenlere destek için kredi imkanı sağlanacak.

NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?
Düzenlemenin Meclis'e sunulmasının ardından ocak ayında görüşülmesi bekleniyor. Yürürlük tarihinin ise 1 Ocak 2023 olması bekleniyor.

EYT NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olanlar EYT'li olarak nitelendiriliyor. Bu tarihte çıkan yasa sonrasında emeklilik için 58'e kadar uzatılan yaş şartı getirilmişti. 

Yasa öncesinde kadınlar 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim, erkekler de 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin primi doldurduklarında emeklilik hakkı kazanıyorlardı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis işte başka söze gerek yok zaten yanındaydık şimdi durmak yok yola devam inşallah
    Cevapla
  • roket 1 yıl önce Şikayet Et
    1997 girisi yasım 52 pirim sayısı 5200 bir bayan olarak haha 3 sene calısacam hani 5000 günü diye bagranlar unutu o zaman bizler niye sevindirdiniz obagıran sözde eyt gurupları sesiniz cikmıyor..
    Cevapla
  • Halis 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de siz siz niye feryat ediyorsunuz zaten emekli hakkına kavustunuz ama farkında degilsiniz
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin emeğine yüreğine sağlık, Vatan bizim memleket bizim. Bu vatan için bedel ödenecekse biz yine öderiz. Maddi manevi hiç fark etmez. Devlet ve millet sıkıntıya düşecekse EYT önemli değil. 5-10 yıl fazla çalışarak bu gemi batmaz. 25 i çalışan 30 - 35 i de çalışır. Ama lütfen bu işin adını koyalım. Devlette millet mağdur olmasın. Güçlü sağlıklı adaletli bir sistem kuralım. Hangi Sosyal Güvence kapsamında olursa olsun. 30 Yıl çalışan emekli olsun ve bitsin. Yaş sartı diye birşey olmasın. Af olmasın. Herkes zamanında yoluna işine gücüne sahip çıksın. Ve bu konu kapansın....
    Cevapla
  • kemalss 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisle yola devam...
    Cevapla
  • E.G. 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyum senindir artık. Dediğini yaptın yine ..Bravo sana ..Hakkımızı aldın ve geri verdin.. Süpersin...
    Cevapla
  • çiçek_abbas 1 yıl önce Şikayet Et
    hakkını o almadı o tarihte AKP yoktu kanunu uygulayacılar kimdir bir araştır geri veren tamam ama hakkını gasp eden bundan önceki hükümet koalisyon hükümeti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle