Putin'in resti sonrası altın rekora koştu: Altın gram fiyatı 1.100 TL'yi hızla aştı!

Gram altın fiyatı tarihi zirvesini gördü. Altın gram fiyatı, son dönemde Kur Korumalı TL mevduat nedeniyle dolar/TL'den desteğini büyük oranda yitirse de ons yönlü seyrini sürdürüyor.

GİRİŞ 27.12.2022 22:49 GÜNCELLEME 28.12.2022 09:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Lideri Vladimir Putin'in, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılanlara petrol satışını yasaklaması kararı AB ile gerilimi artırarak güvenli liman talebini artırdı. Ons altın 1.833 dolar seviyesini görürken, gram altın TL fiyatı ise tüm zamanların zirvesine yükseldi.

ALTIN FİYATLARI ÖNCE FED BASKISI YEDİ

Altın gram fiyatı için belirleyici olan ons altın, ABD Merkez Bankası'nın üst üste yaptığı 75'er baz puan faiz artırımları sonrası 1.615 dolar seviyesine gerileyerek dip yaptı. Aynı dönemde gram altın fiyatı 945-960 TL bandına kadar çekildi.

FED FAİZ ARTIŞINDA YAVAŞLAMA SİNYALİ VERDİ ALTIN YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ

Fed'in Kasım ayı toplantısı sonrası piyasalarda faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023'te sonlanacağı beklentisi hakim oldu. Bu durum altın için destekleyici unsur oldu. Ons altın 1.800 dolara kadar tırmanırken gram altın buradan aldığı rüzgarla 1.080 TL'yi aştı.

AB ÜLKELERİ RUS PETROLÜ İÇİN TAVAN FİYAT UYGULAMASI KARARI ALDI

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Aralık ayı başında Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole ithalat yasağı ve varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulama kararı alması altın fiyatları için düşüşü sınırlayan yükselişi destekleyen yegane unsur oldu.

RUSYA LİDERİ PUTİN'İN YASAK KARARI ALTINA REKOR GETİRDİ

AB ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulama kararına Putin'den karşı hamle geldi. Putin'in kararı ile Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan AB ülkelerine petrol ve petrol ürünü satışı yasaklandı.

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Rusya ve AB arasında artan bu gerilim sonrası güvenli liman etiketine sahip altın fiyatı için yukarı yönlü destek veren bir haber oldu. Nitekim ons altın haberin etkisiyle 1.833 dolar, gram altın fiyatları ise buradan aldığı destekle 1.108 TL'yi görerek tüm zamanların zirvesini test etti.

KAYNAK: SABAH
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 14
  • B.2 1 yıl önce Şikayet Et
    Altın dün sınırları zorladı. Daha fazlası olabilir.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar durmadan dolar ve avro basıyor onlar bastıkca enflasyon ve pahalilik aldi başını tüm dünyada gidiyor korona nedeniyle ülkelerin vergi gelirleri yüzde yetmiş oranında dustu kasalar bisalainca devletler karşılıksız para bastı sonuç tüm dünyada enflesyon ab usa nin aklına bakıp yalamaligini yapıyor 3 liralık gazı 10 liraya alıyor tabiki para halktan çıkıyor ab usa ekonomileri silah ve otomobil artık iyi kötü herkes otomobil. Silahını yapmaya başladı satışlar durunca böyle oldu AB dedeki sol partiler yanlış eko polit ile ülkelerini bir kaosa doğru sürüklüyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    memiş İslam her zaman ki gibi ters köşe yaptın bizi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersi olmasın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve Putin özür diledi altın hızla düştü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle