Bakan Nebati'den petrol ve doğal gaz mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Twitter'dan yayınladığı mesajında Hazine desteği ile hane başına yaklaşık 4 bin liralık sübvansiyon uygulandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel petrol ve doğal gaz fiyatlarında yaşanan fiyat dalgalanmalarının vatandaşlara yansıtılmaması için var gücüyle çalıştıklarını söyledi.
Twitter'dan paylaşımlar yapan Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:
"Küresel petrol ve doğal gaz fiyatlarında yıl boyunca yaşanan fiyat dalgalanmalarının yarattığı maliyet artışlarını vatandaşlarımıza mümkün olduğunca yansıtmamak için var gücümüzle çalışıyoruz.
2021 yılında doğal gazda 69,3 milyar lira, elektrikte 11,5 milyar lira olmak üzere, toplamda 81 milyar liralık bir Hazine desteği ile hane başına yaklaşık 4 bin liralık sübvansiyon uyguladık. Bu yıl bu rakam 138 milyar lirayı bulmuş ve böylece sübvansiyon tutarı geçtiğimiz yıla göre %70 oranında artmıştır.
Önümüzdeki yıl da dar gelirli ve orta gelirli hane halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz bu konudaki politikasını kararlılıkla sürdürecek.
"DOĞAL GAZ REZERVİ ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Ayrıca yerli enerji kaynaklarımızın geliştirilmesiyle Hazine sübvansiyonlarının miktarı da düşecek. Bu kapsamda hedefimiz hane halkının ve sanayicinin enerji maliyetlerini mümkün olduğunca düşük tutmaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini paylaştığı, Türkiye'nin Sakarya ve Amasra Gaz Sahalarındaki toplam 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."
Küresel petrol ve doğal gaz fiyatlarında yıl boyunca yaşanan fiyat dalgalanmalarının yarattığı maliyet artışlarını vatandaşlarımıza mümkün olduğunca yansıtmamak için var gücümüzle çalışıyoruz.
— Dr.Nureddin NEBATİ (@NureddinNebati) December 27, 2022
-
Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet EtBurakcan kardesim peki ozaman soruyorum sen nasil geciniyorsun acikla bakalimBeğen
-
Hasan SGK Emekli 2 yıl önce Şikayet EtSayın Bakan;Turistlerin konaklama tesislerindeki ısınma ve elektrik'e de aynı sübvanseyi uygulamıyormusunuz.Bizim cebimizden turistleri ısıtıyoruz.Bu rakamların halkın kendisine yansıması yüzde kaç acaba?Bu sübvanseden en kral geçinen turistler.Doğrudan hanelere bu desteği uygulasanız amenna.Beğen
-
Rıza 2 yıl önce Şikayet EtNankörler anlamaz, okşayan elin kıymetini bilmeyenler tekmeleyen ayağı öperler.Beğen
-
Burakcan 2 yıl önce Şikayet Etbenim evde doğalgaz yok ve katı yakıt ile günümü geçirmek zorundayım. hesap ortada; 2 ton ithal kömür 14.400 TL, alıştırmalık odun veya kabuk 4.000 TL, 250 TL aylık fazladan banyo için elektrik (senelik 3.000 TL), 330 TL aylık mutfak için tüp masrafı (senelik 3.960) toplamda asgari 25.360 TL. E o zaman demez miyim ben? Hani bana, hani bana diye. Bu konuda adalet istiyorum.Beğen
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etİnan bunu alanların yğzde doksanı zengin biz bişey görmedik şu ana kadarBeğen Toplam 3 beğeni
-
Sadık Ceylan 2 yıl önce Şikayet EtGÖKTEN YAĞMAYACAK BU YARDIM. Müracaat edeceksiniz. Hak sahibi iseniz alacaksınız. Baştan yüzde doksan zenginlere diyerek yaftalamayı bırakmalısınız. ALGIYA YER YOK. Zengin fakir diye bu insanları birbirine düşürmeye çalışmayın !Beğen