Et fiyatları zamlanacak mı? Açıklama geldi

Gıda fiyatlarındaki fiyat artışları gündemde iken "kırmızı etin" fiyatlanacağına dair endişelerle ilgili Ulusal Kırmızı Et Konseyi açıklama yaptı.

GİRİŞ 27.12.2022 09:17 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:22
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Kırmızı et fiyatlarının yükselmesi gündeme gelmişti. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, et fiyatlarına ilişkin açıklama yaparak, anormal fiyatlamaların mümkün olmadığını söyledi.

Kırmızı et sektöründeki fiyat hareketlerine dair değerlendirmede bulunan Hacıince, fiyatların kontrolden çıkacağına yönelik algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

"FİYATLARI ANORMAL NOKTALARA ÇEKMEK HİÇBİR ŞEKİLDE MÜMKÜN DEĞİL"

Hacıince, "Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek hiçbir şekilde mümkün değildir." dedi.

"SIĞIR KARKAS ETİ FİYATLARINDA BİR MİKTAR ARTIŞ GÖRÜLDÜ"

Son birkaç haftadır sığır karkas eti fiyatlarında bir miktar artış gözlendiğine dikkati çeken Hacıince, "Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerdedir. Bu hafif fiyat kıpırdanmasının ardından bazı kesimlerce fiyat artışı üzerinden piyasa üzerinde korkuya dayalı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Böyle bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE KIRMIZI ET İHTİYACINI KENDİ KARŞILAYACAK DÜZEYDE"

AA'nın haberine göre, kesimlik sığır veya et ithalatına sıcak bakmadıklarını vurgulayan Hacıince, Türkiye’nin hayvan varlığına bakıldığında kırmızı et ihtiyacını kendi dinamikleriyle karşılanabileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Konsey olarak, bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istiyoruz. Her piyasa arz ve talep dengesini kendisi kurar. Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak hiçbir şekilde mümkün değildir."

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 96
  • Yeter 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yaparlarsa et ithal edin
    Cevapla
  • naci 1 yıl önce Şikayet Et
    Et fiyatları 2 hafta içinde zaten %20 arttı. Et aldığım ksabın fiyatı şu an tam bu oranda artmış durumda maalesef. Bizzat kendimin gözlemlediği fiili durum yani.
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların gözünü zam yapmak bürümüş gider çok yem pahalı dükkan kiraları pahalı
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklamadan birşey anlayan var mı zaten hep böyle oluyor
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yeter zam zam çok güzel görüyoruz sorumlular kılını kıpırdatmıyor bu neyin talanıdır Sarı site bu ülkede iyi bir zam yarışı başlattı her yerde freni patlamış kamyon gibi şimdide müthiş reklam veriyor tv kanallarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle