Tarih verip duyurdu: Sevkiyatı başlayacak!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, T129 ATAK taarruz helikopterlerinin teslimat sürecine ilişkin konuştu.

Tarih verip duyurdu: Sevkiyatı başlayacak!
Tarih verip duyurdu: Sevkiyatı başlayacak!
GİRİŞ 27.12.2022 06:50 GÜNCELLEME 27.12.2022 06:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 76 adet T-129 ATAK helikopterinin teslim edildiğini söyledi.

Toplamda 83 adet T-129 ATAK saldırı helikopterinin teslim edileceği biliniyordu.

Filipinler'e de 4 adet T-129 ATAK helikopterinin teslimatının yapıldığını belirten Kotil, 1 adet helikopterin de şu anda teslim aşamasında olduğunu kaydetti.

NİJERYA'YA T-129 SEVKİYATI 2023'TE BAŞLAYACAK

Kotil, Filipinler'in ardından Nijerya'ya helikopter teslimatlarının 2023 yılı itibarıyla başlanacağını söyledi.

Bu kapsamda Nijerya'ya 6 adet T-129 ATAK taarruz helikopterinin teslim edilmesi bekleniyor.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari 54 kadar hava aracının satın alınmasını onaylamıştı. Bu hava araçlarının arasında T-129 ATAK da bulunuyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil de daha önce T-129 ATAK helikopterinin Nijerya'ya satışında anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Kotil'in duyurusu sonrasında Nijerya'nın altı adet T-129 ATAK helikopterini önümüzdeki süreçte envanterine katmasının beklendiği bilgisi paylaşılmıştı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü DAEŞ'in geniş etki alanı bulunurken ülkede birçok silahlı grubun varlık gösterdiği de biliniyor.

Son olarak El Kaide'nin bu ülkedeki yapılanması "Ensaru" grubu da etkinliğini artırma hamlelerinde bulunmuştu.

Öte yandan Nijerya çeşitli silahlı çeteler ve haydutlarla da mücadele ediyor. Silahlı çetelerin zaman zaman ülkedeki camileri bastığı ve ibadet eden Müslümanları kaçırıp öldürdüğü biliniyor.

Diğer taraftan TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, eğitim ve kara saldırı uçağı olarak tasarlanan HÜRKUŞ'un Hava Kuvvetleri Komutanlığının yanı sıra Çad ve Nijer ordularına teslim edileceğini duyurdu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık savunma sanayinde üretici duruma geldik bu ab abd işine gelmiyor önümüze taşları koyuyorlar biz bunları bir bir atlıyor yola devam ediyoruz 5mlyar dolar ihracat yapan ülkeyiz ve bu katlanarak artıyor her gün yeni füze iha yapıyor dünyanın başı dönüyor, Allah bu hükümeti başımızdan eksik etmesin, Reis giderse herşey biter
    Cevapla
  • ATİLLA TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya piyasasında yer edinmek zordur ama ihtiyaç duyulanlara satılmalı .pazar genişledikçe .Türk sanayisinin güçleneceğini den eminim RASGELE.
    Cevapla
  • İhsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun.Bize ne ABD den ne natodan yardım yok.Bizim bizden başka dostumuz yok.
    Cevapla
  • Lütfi Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi Nasrillah gerisi yalan üreten her daim kazanır Türkiyenin büyümesi her alanda yerli üretim ile olacak
    Cevapla
  • Mehmet BİRCEK 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM Devletimize Güç KUVVET versin İNŞALLAH NERDEN NEREYE
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun maşaallah barekallah daha ileri inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle