Avrupa ülkesi tepkilere rağmen Türkiye'den almaya karar verdi!

Cemre Marin, İskoçya’da düzenlenen ihaleyi kazanarak ülkede kullanılmak üzere 2 feribot daha inşa etmek üzere sipariş aldı. Böylece Cemre’nin İskoçya için üreteceği gemi sayısı 4’e çıkmış oldu.

GİRİŞ 27.12.2022 06:21 GÜNCELLEME 27.12.2022 10:57
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye’de ürettiği gemileri daha önce İsveç ve Norveç başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesine ihraç eden Cemre Marin, İskoçya’da düzenlenen ihaleyi kazanarak ülkede kullanılmak üzere 2 feribot daha inşa etmek üzere sipariş aldı.

Böylece Cemre’nin İskoçya için üreteceği gemi sayısı 4’e çıkmış oldu. Yeni feribotların 94.8 metre uzunluğunda olacağı açıklandı.

TÜRKİYE'DEN İTHAL EDİLMESİ ELEŞTİRİLMİŞTİ

Türk şirket bu yılbaşında ülkede düzenlenen ihaleyi kazanarak 2 feribotun yapımını üstlenmişti. Ancak bu durum İskoçya’da tepkilere yol açmış, durum İskoç muhafazakarlar tarafından “utanç” olarak tanımlanmış ve bu tepkiler ülke basınına yansımıştı.

İskoç muhalifler ülkenin kamu kontrolündeki en önemli taşımacılık şirketinin kullandığı feribotların Türkiye’den ithal edilmesini eleştirmişti.

Cemre Marin ilk aldığı gemi siparişini Ekim 2024’te, diğerini ise 2025’in başında teslim edecek.

Yeni feribotların 94.8 metre uzunluğunda olacağı belirtilirken en az 550 yolcu ve 85 araç taşıyacak ve 17 knot hız yapacak şekilde inşa edileceği belirtildi. İlk iki gemi için ödenecek rakam 110 milyon sterlin olarak açıklanmıştı. Yeni ihaleye dair rakam ise henüz açıklanmadı.

Cemre Tersanesi son olarak ürettiği dünyanın ilk çift gövdeli SOV (Wind Service Operation Vessels) gemisi Groene Wind (Yeşil Rüzgar) ile ses getirmişti.

Cemre Tersanesi Groene Wind’i Belçika’daki Rentel ve Mermaid Seastar (SeaMade) için üretti. Groene Wind’in en büyük özelliği, dünyada üretilen ilk DP 2, çift gövdeli SOV olması. Groene Wind, üç farklı rüzgar çiftliği alanına hizmet veren ilk sistem olarak da kayıtlara geçti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • ibrahimm 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızılelma ya Varıncaya dek Durmak yok
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir senede teslim eder inşallah. çok zor bir şey.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tersanelerin(yakinda) daha büyük yapilmasi cok faydali olucak .Devam,durmak yok
    Cevapla
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor.Sanki çok biliyor,uzanmış. İnsan anlamadığı konuda susar .Bu erdemdir.Ama nasibi olmayanlar konuşur tabi.Örnekte olduğu gibi.Bari bir öv be.O güzel duygu da yok.Hazımsızlık,ülkeye haset diz boyu.Allah ıslah etsin.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin kuklası durumunda şamar oğlanına döndürülen Almanya'nın ayakları üzerinde durmasını sağlayabilecek tek ülke Türkiye'dir. Almanların o nedenle Türkiye ile ilgili hesaplarını aklıselim olarak YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELERİNDE çok yarar vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle