Savaştan sonra ilk uçak Türkiye'ye indi

Moskova'dan savaştan sonra havalanan ilk Rus uçağı 166 yolcusu ve 6 mürettebatı ile Gazipaşa’ya iniş yaptı. Uçak su takıyla karşılanırken haftanın 5 günü karşılıklı uçuş gerçekleştirileceği aktarıldı.

Savaştan sonra ilk uçak Türkiye'ye indi
Savaştan sonra ilk uçak Türkiye'ye indi
GİRİŞ 25.12.2022 19:21 GÜNCELLEME 25.12.2022 19:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu’na ait Aeroflot grubunun ekonomi uçuşlarını gerçekleştiren Havayolu Şirketi, Rusya-Ukrayna savaşının ardından uluslararası yaptırımlar ve Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'nın ilgili tavsiyeleri nedeniyle yurt dışı uçuşlarını tamamen askıya almıştı.



1 Aralık 2022 tarihinden itibaren yurt dışı uçuşlarına başlayan Rus Havayolu, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uzun bir aradan sonra uçuş gerçekleştirdi. Saat 13.00’te Rusya’nın başkenti Moskova’dan havalanan uçak, 15.05’te Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. 166 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan uçak, Gazipaşa’da su takıyla karşılandı.

5 GÜN KARŞILIKLI UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bölgede turizm sektörünü memnun eden uçuşlar, haftada 5 gün karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Moskova-Gazipaşa, Gazipaşa-Moskova uçuşları, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Sıyrık 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş sen yurt dışında her hangi bir ülkeye gittiğinde oradakiler seviniyor ülkemizi gezmeye görmeye gelmişler diye sizlerde tam tersini söylüyorsunuz Türkiyeme turist gelmesin hadi oradan bakın işinize.
    Cevapla
  • Hasan k 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan,İngiliz Fransız Amerika li geleceğine Rus gelsin
    Cevapla
  • ismaıil meyer 1 yıl önce Şikayet Et
    aclar acı bekler
    Cevapla
  • Asıl türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle devam ederse turistik yerler Rusların İstanbul Suriyelilerin diğer yerler Afgan Lari olacak taprak satılıyor vatan satılıyor farkında değilsin iz bırakın şu döviz lafını artık zaten döviz le gidiyor ülke
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen hayal aleminde yaşamaktan vazgeçin, sizinki tam bir pes ediş ve korkaklık. Herkes gelecek, haddini de bilecek..
    Cevapla
  • Riza müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bırakın bubev fiyatlarini felan ülkeye döviz giriyor insanların evi deger kazanıyor inşaat artıyor işçiler üreticiler para kazanıyor kötümü ozaman turistler gelmesin cunki elbise gıda alıyorlar pahalasiyir bu mantık doğru bir mantık değil
    Cevapla
  • Murti 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracılar duman olmuş durumda
    Cevapla
  • Altan Domalran 1 yıl önce Şikayet Et
    Evin var ondan tok tok konuşuyorsun galiba..
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Alcak batıya inat yaşasın Rusya dostluğu yaşasın Rus halkı inadına sayın PUTİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle