Erdoğan 'pazartesi' dedi, tüm Türkiye nefesini tuttu: 'Yeni müjde bu ikisinden biri'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Karadeniz gazında Pazartesi yeni müjde paylaşacağız" açıklaması sonrası tüm gözler iki Karadeniz'e çevrildi. Açıklama sonrası Karadeniz'de yeni gaz mı keşfedildi? sorusu gündeme gelirken Uzmanlar iki bölgeyi işaret ederek tahminlerini açıkladı.

GİRİŞ 25.12.2022 17:11 GÜNCELLEME 25.12.2022 17:25
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış


Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküp gazın karaya taşınarak sisteme aktarılması için çalışmalar tüm hızıyla sürerken; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi gününü işaret ederek "Karadeniz gazında yeni müjde paylaşacağız" açıklaması heyecana neden oldu.

Fransızların 'yok' dediği maden Türkiye'nin en büyük kozu olacak! ABD'nin 'yumuşak karnı'Fransızların 'yok' dediği maden Türkiye'nin en büyük kozu olacak! ABD'nin 'yumuşak karnı'

BAKAN DÖNMEZ ÇAYCUMA'DA İLK VERİLER OLUMLU DEMİŞTİ

Fatih, Kanuni ve Yavuz...Üç sondaj gemisi Karadeniz'de doğal gaz mesaisinde... Çalışmaların yapıldığı en kritik noktalardan biri ise Çaycuma.

540 milyar metreküplük gazın bulunduğu bölgeye yakın bir yerde bulunan Çaycuma sahasında Fatih sondaj gemisi çalışmalarını tamamlamış ve analizler son aşamadaydı...

Geçtiğimiz hafta Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber 7 yazarı Mehmet Acet’in sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çaycuma sahasındaki sondaj çalışmaları ile ilgili “Çaycuma’daki veriler olumlu. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Arkadaşlarımız netleştirince paylaşacağız." demişti.


Bakan Dönmez'le yaptığı görüşmenin detaylarını köşesinden aktaran Mehmet Acet ise "Bir kulis bilgisi vereyim. Şu anda Çaycuma ile ilgili veriler netleştirilmeye çalışılıyor.  Netleştiği zaman, yine yüksek ihtimal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna müjde olarak duyurulacak." ifadelerini kullanmıştı.
 

Bakan Dönmez duyurdu: Karadeniz gazının fiyatı 700 milyar doları aştıBakan Dönmez duyurdu: Karadeniz gazının fiyatı 700 milyar doları aştı

MÜJDE İKİSİNDEN BİRİ OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü duyuracağı müjde ile ilgili uzmanlarda iki seçenek üzerinde duruyor. Katıldığı yayında açıklamalarda bulunan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın'a göre ise Erdoğan'ın açıklayacağı müjde; Çaycuma sahasından gelecek yeni bir doğal gaz keşfi ya da 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini daha da yukarı taşıyacak ek bir gaz keşfi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 277
  • ensar 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni müjde yeni zam demek merinoslara selam
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    allah cumhur iltifakının yar ve yardımcısı olsun amin amin amin .
    Cevapla
  • VKARA 1 yıl önce Şikayet Et
    Çaycuma da 110 milyar m3 daha bulundu
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah 1 trilyon metreküp daha bulmuşuzdur...
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu günleri gösteren rabbimize şükürler olsun durmak yok hizmete çalışmaya devam inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle