Balıkesir'de çiçek hastalığı çıktı, 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu

Balıkesir Burhaniye'de çiçek hastalığından çok sayıda hayvanın ölmesi büyük paniğe neden oldu.

GİRİŞ 24.12.2022 21:59 GÜNCELLEME 25.12.2022 11:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Börezli Mahallesinde Hakan Ata’ya ait koyun sürüsünde çiçek hastalığı çıktı. Hastalığın Manisa’nın Sarıgöl ilçesinden gelen koyunlardan bulaştığı kaydedilirken, hastalık 160 koyun ile 80 kuzunun telef olmasına neden oldu.

Dededen koyuncu olduğunu anlatan 41 yaşındaki Hakan Ata, “Manisa Sarıgöl’den bir arkadaş 40 kadar koyun getirmişti. Ben bunları satın aldım. Bilmiyordum, koyunlarda hastalık varmış. Hastalık bir anda sürüyü sardı. 45-50 günden beri hastalıkla uğraşıyoruz. Şu ana kadar 150-160 koyun 80’de kuzu telef oldu. Tarım İlçe Müdürlüğünden gelip koyunlara aşı yaptılar. Ancak, aşı yetmediği gerekçesiyle kuzular aşılanmadı. Bu nedenle özellikle kuzularda ölüm devam ediyor. Çok mağdur oldum” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm, inşaAllah devlet zararımız karşılar.
    Cevapla
  • heykel-osfer Planet 1 yıl önce Şikayet Et
    üzülmeyin, Maddi Zararınızı Ghandi Kemal karşılayacak ! Temiz para MacDonald's
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin geçmiş olsun kardeşim
    Cevapla
  • Muzaffer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun kardeşim keşki koyunları almadan önce bi baktırsaydın hastalık varmı diye sonuçta dışardan canlı hayvan alıyorsun ha kendi memleketinden alsan tamam o zaman baktırma sana da hayvanlarada yazık olmuş
    Cevapla
  • Halil Budak 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ne çok bilipde asılsız yorumlar yapıyorsunuz yaaa.Hayvanlarda hastalıkta olabilir İnsanlar ve bitkilerde bile hastalanma ve parazit oluyorsa hayvanlarda olmayacakmı yani.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun kardeşim Allah yardımcın olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle