Reuters: Katar'dan Türkiye'ye 2 milyar dolar gelecek

Reuters haber ajansına bilgi veren iki Türk yetkili, Hazine'nin eurobond ihracına Katar'ın Ocak ayında 2 milyar dolar ile iştirak edeceğini söyledi.

GİRİŞ 24.12.2022 10:59 GÜNCELLEME 24.12.2022 11:56
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Reuters’a bilgi veren iki ekonomi yetkilisi, Katar ve Türkiye’nin toplamda 10 milyar dolara ulaşacak kaynak aktarımı için anlaştıklarını hatırlatarak; bugüne kadar yaklaşık 1 milyar doların geldiğini, 2 milyar doların da yılın ilk haftaları itibarıyla geleceğini söyledi.

Reuters’ta Kasım ayı sonunda yayımlanan bir özel haberde, Katar’ın Türkiye’ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi sağlaması için görüşmelerde son aşamaya geldiği ve bu tutarın 2-3 milyar dolara kadarlık bölümünün bu yıl geleceği belirtilmişti.

Hazine ilgili haberin ardından eurobond ihracı ile 2 milyar dolar borçlanmış, borçlanmanın yüzde 55’i Ortadoğu’daki yatırımcılara yapılmıştı.

Reuters’a bilgi veren bir ekonomi yetkilisi, “Katar’dan sağlanacak 10 milyar dolar için uzlaşmaya zaten varılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda açılan eurobonda katkıları oldu ama planladıkları kadar katılım olamadı çünkü diğer ülke ve kurumlardan yüksek bir katılım oldu. Şimdi yılın ilk haftası yeniden bir eurobond planlanıyor ve oradan 2 milyar dolar civarı giriş öngörülüyor. Devamının da yıl içinde (2023) gelmesi planlanıyor” diye konuştu.

Diğer ekonomi yetkilisi ise, “Yıl bitmeden 2-3 milyar doların gelmiş olmasını planlıyorduk. Yılın ilk haftaları itibarıyla da ilgili tutarın tamamı eurobond ihraçlarına iştirak ile gelmiş olacak” dedi.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Kırcaali (BG) 1 yıl önce Şikayet Et
    Reuters yalancı haber ajansı,bir zaman Irak'ta kimyasal silah var demişti ama kimyasal silah yoktu.Dünyayı karıştıran habe ajansıdır Reiters yalancı haber ajansı....
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar bankaları Türkiyede gençlerimize fabrika ve işletmeler kurulması için finansal katkı da bulunmalı Devlet büyüklerimizde toki usulü küçük ölçekli fabrikalar kurarak işletilmesi için genç girişimci istirakcilere kurayla hisse payı dağıtmalı ayrıca elinde patentli ürünü olan girişimcilere hükümetimiz destek vermeli gurbetçilerimiz hisse payı alması kolaylaşmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın Türkiye ye ihtiyacı var ama bizim kimsenin birseyine ihtiyacı yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    her yilserpme kahvaltıdan 100 milyarlira çöpe atıyoruz katarin 2 milyar dolarını biz ne yapalım. be Türkiyem dünyada kendi kendine yeten sayılı ülkelerden
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek tabi Türkiye'nin her şeyi parabasiyor devasal yatırımların yapılması bosunami kendi kendini amorti edebilen yatırımlar alıcısının gözünden kaçmaz ülkede güven ve istikrarlıysa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle