İş dünyasının EYT korkusu!

EYT'nin kapsamının tamamlanarak, uygulanacak formülün açıklanması bekleniyor. Bu aşamada iş dünyası da EYT'lilerin iş hayatından çekilmesinden yana duydukları endişeyi dile getirdi.

İş dünyasının EYT korkusu!
İş dünyasının EYT korkusu!
GİRİŞ 24.12.2022 10:32 GÜNCELLEME 24.12.2022 11:04
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin yasalaşması halinde yetişmiş iş gücünün kaybedilebileceğini ifade eden bir açıklama yaptı.

"FİRMALARA BİR ANDA MALİ YÜK GELECEK"

İHA'nın haberine göre, Çetiner, düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen ETY ile ilgili soruya, "Bizim iki tane sıkıntımız var. Biz, bunu hem Ticaret Bakanı’mıza hem Sanayi Bakanı’mıza anlattık. Birincisi; firmalara bir anda mali yük gelecek. Devlet, 'Bunu bir şekilde çözeceğiz' diyor. Firmada 1.000 kişi çalışıyor, bir anda 200-250 kişinin emekli olduğunu düşünün. Türkiye’de şu anda en zor iş, paraya erişebilirlik. Bir anda ekonomik olarak emeklilik bedellerini ödeyeceğiz.

YETİŞMİŞ İŞ GÜCÜNÜ KAYBEDECEĞİZ

En büyük sıkıntı da yetişmiş iş gücünü kaybedeceğiz. Biz bu konudaki sıkıntılarımız anlattık, konu Cumhurbaşkanımıza da gitti. İnşallah iş dünyasını da tatmin edici bir çözüm yolu bulunur." şeklinde cevap verdi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Devx 1 yıl önce Şikayet Et
    işçinin hakkının üstüne basarak rahat yaşamak varken dimi? tatiller yatlar katlar vs vs. Sonra çıkıp mali yük gelir deyin. Yemezler.Azcık işçinin hakkını ayırıp geride kalanla ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Zenginseniz bu işçilerin sayesinde.Şimdi kıvırmayı bırakında işinizi yapın.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT vatana millete ekonomiye çok büyük zarar verir. Demedi deme yinnnnn.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    işverenler biraz lükslerinden feragat ederlerse tazminatı rahat öderler yormasınlar böyle şeylere kafalarını
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen de işveren ol. Ne yaparsan yap serbest sana.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    38 veya 43 yaşinda emeklilik nerde var tamâmen saçma.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İş verenler allahdan biraz korkunuz olsun insanların ölene kadar kanı emmeyin yazı insan 50 yaşından sonra az bir rahat etsin ömür kaç sene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle