Yüz binlerce çalışana kadro müjdesi! Geri sayım başladı

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin düzenlemenin kısa süre içinde Meclis'e sevk edilmesi ve yeni yılda yasalaşması bekleniyor.

Yüz binlerce çalışana kadro müjdesi! Geri sayım başladı
Yüz binlerce çalışana kadro müjdesi! Geri sayım başladı
GİRİŞ 24.12.2022 10:58 GÜNCELLEME 24.12.2022 10:58
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçişinde sona yaklaşıldı. Gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. Düzenlemeden yüz binlerce sözleşmeli personel yararlanacak.

424 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Teknik çalışmaları tamamlanan düzenlemeden 424 bin sözleşmelinin yararlanması bekleniyor. Kadroya geçişler isteğe bağlı olacak. Düzenleme yasalaşınca geçişler süre aranmaksızın hemen yapılacak.

Çalışmaya göre yeni istihdam edilecek sözleşmeli personelin kadroya geçebilmesi için 3 yıl görev yapması gerekecek. 1 yıl da aday memurluk süreci olacak.

DÜZENLEME YENİ YILDA YASALAŞACAK

Daha önceki uygulamanın dışında tutulan 227 bin kişi ise doğrudan kadroya alınacak. Düzenlemenin kısa süre içinde Meclise sevk edilmesi ve yeni yılda yasalaşması bekleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Sevgi Kazanacak 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye şirketinde görev yapan tüm personellerine kadro vererek bu adaletsizliğe artık bir son vermek gerekir.Aynı işi yapan bir kadrolu personel senin iki katın kadar maaş alacak,senin kadar da çalışmayacak,senin kadar azar işitmeyecek fakat senin iki katın maaş alacak.Allah'a reva mı ayıptır, günahtır ve kul hakkına girmez mi? Lütfen bu haksızlığa kadro vererek son vermenizi siz yetkililerden rica ediyorum.Bu sese kulak verin lütfen..
    Cevapla
  • hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    kamuya engelli alımı ne oldu?hani mayıs ayında 12 bin engelli alınacaktı verilen sözler unutuldu mu yoksa?engelliler kadro ve kamuya atanma bekliyor!!!!!
    Cevapla
  • vatansever 1969 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda saat üçretli çalışan memurlarıda bu kapsam içine alınırsa çok güzel olur.
    Cevapla
  • abdullah erkoyuncu 1 yıl önce Şikayet Et
    günah değil mi bir sürü vasıfsız kişi atanıyor veya kadroya alınıyor ama en iyi üniversitelerinden mezun olan öğretmenler az atamam yapıldığı için atanamıyor atama sayılarını artırınki toplumda sıkıntılar giderilsin
    Cevapla
  • meyyit efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    belediyelerde taşeron çalışanlarada kadro verirlecek değilmi. 12 yıldır belediyede taşeron çalışıyorum inşaallah bu sefer hakkımızı yemezler....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle