Bakan Muş'tan asgari ücret fırsatçılarına uyarı: En ağır ceza verilecek

Ticaret Bakanı Muş, asgari ücret zammının ardından fiyat artışlarına yönelik denetimleri artırdıklarını belirterek, haklı gerekçeye dayanmayan artışlara en ağır idari cezaların uygulanacağını söyledi.

GİRİŞ 23.12.2022 17:27 GÜNCELLEME 23.12.2022 17:27
Bu Habere 303 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücrete yapılan zam sonrası fiyat artışlarına yönelik uyarıda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Muş, asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı bakanlığın denetimlerini yoğunlaştırdığını belirtti.

Konuyu yakından takip ettiklerini belirten Muş, "Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır" ifadesini kullandı. 

Bakan Muş açıklamasında şunları kaydetti:

"Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Asgari ücret, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 54,66'lık artışla 8 bin 506 liraya yükseltildi. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 303
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu anlamıyorum. daha bir kaç gün içinde, bir çok ürüne zam yapmışlar zaten. neyi bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • tango 1 yıl önce Şikayet Et
    üç harfli marketlerin kapatılması milletin menfaatine olur. Çünkü usulsüzlüğün her çeşidi bunlarda var. Bunlar milleti de devleti de dolandırmanın bin bir yolunu buluyorlar. seçime vakit var iken iktidar bu sorunu çözmelidir.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    GIDA teröristleri...siyonistlerin başımıza bela ettiği pkk pyd ypg daes li alfabede harf kalmadi teröristlerden sonra bunlar cıktı başımıza gıda teröristleri Allah ıslah etsin bunları gâvur gâvurlugunu yapacak ama müslüman kardeşim bizler kulluk vazifemizi yapiyormuyuz namazlarımızı kiliyormuyuz Rabbim geç olmadan biz müslümanlara gaflet uykusundan uyanmayı nasip etsin âmin.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kardeşim direk kapılarına kilit vurun çünkü hiçbirşey den anlamaz bunlar ceza veriyorsunuz zam yaparak yine milletten çıkarıyorlar acısını İdam cezasıda yokki korkup yapmazlar desek tek çare marketleri kapatmak .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum bir an çıksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle