Rusya'dan Türkiye'de gaz merkezi mesajı: Tarih verdiler

Rus hükümetinden Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezine ilişkin açıklama geldi. Rusya, Gazprom yetkililerinin merkezin kurulması için Türk yetkililerle görüştüğünü söyledi.

GİRİŞ 23.12.2022 11:06 GÜNCELLEME 23.12.2022 11:38
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Gazprom’un Türk yetkililer ile görüştüğünü ifade ederek doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rus televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türkiye’de gaz merkezinin kurulmasına ilişkin açıklama yaparak Rus gazının ucuz olduğunu ve talebin devam ettiğini söyledi.

KARAR 2023 YILINDA ALINACAK

Gazprom’un Türkiye’de bir gaz merkezi için Türk yetkililer aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden Novak, doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini söyledi.

Rus Başbakan Yardımcısı Novak, Kuzey Akım Doğal Gaz Boru Hattı’ndaki Eylül ayında yaşanan hasara ilişkin devam eden soruşturma kapsamında açıklama yapmak için erken olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı hep hata yapmıştır tarihde Ruslar Hep Güclüydü Hemi Siyaset de hemi Askeri olarak Amerika Urkanyayı kullanarak AB yi kontrol altına aldı
    Cevapla
  • Stratejik bakış 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar akıllı oyuncu . Gaz benden pazarlama Türkiye'den iyi bir strateji
    Cevapla
  • alemin 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş madem ucuz da neden faturalar 1000 liranın altına düşmüyor, hem ısınmıyoruz da, bana faydası ne merkez kurulmasının, Avrupa sıkıntı yaşamasını ben engelleyeceğim de bana ne katkısı olacak, bu kadar çıkarsız siyaset mi olur?
    Cevapla
  • Abdurrahman tan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ülkemiz ve milletimiz için hayılı eylesin .
    Cevapla
  • Unutmayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aliağa rafinerisi yunanna 30 km midilli adasına orayıda kaldıralım mı ? İstiklal marşımız nasıl başlıyor ? KORKMA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle