Sasa ve Hektaş'ta bir ay süreyle tedbir

Borsada son dönemin en hareketli hisselerinden olan Sasa ve Hektaş için kısıtlama kararı geldi. Açığa satış ve kredili işlem yasağının da yer aldığı tedbirler 20 Ocak'a kadar uygulanacak.

GİRİŞ 23.12.2022 10:55 GÜNCELLEME 23.12.2022 11:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada Sasa Polyester ve Hektaş hisselerinde 20 Ocak 2023 tarihine kadar; "açığa satış ve kredili işlem yasağı", "brüt takas" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" tedbirleri uygulanacak.

KAP'a yer alan açıklamaya göre; Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA.E) ve Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS.E) paylarında 23 Aralık 2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirleri uygulanacak. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • adamol 1 yıl önce Şikayet Et
    devletin kredilerini çekip kriptolarla trilyoner olup enflasyona yol açan her memur her sıradan vatandaş hesapları kontrol edilip devlet hepsine el koymalı. vergisiz sorgusuz indir cebe sen ihya ol bizede enflasyonu kalsın. başlarını ezin bu firavunların fırsatçıların
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis SPK'ya ve BIST'e de el at.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    patronlar ky ihanet etti....Aşırı yükselmesine balinalara müdehale etmediler ceza verilmesi elzemdir. o balinalar ile anlaşmalı yükselttiler yüksekten mal sattılar.
    Cevapla