ATO Başkanı Baran'dan asgari ücret açıklaması

ATO Başkanı Gürsel Baran, asgari ücretin diğer ücretler için belirleyici olduğu ve işletmelerin devamlılığını etkileyeceğinin unutulmaması gerektiğini belirtti.

ATO Başkanı Baran'dan asgari ücret açıklaması
ATO Başkanı Baran'dan asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 21.12.2022 21:19 GÜNCELLEME 21.12.2022 21:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, asgari ücretin diğer ücretler için belirleyici olduğu ve işletmelerin devamlılığını etkileyeceğinin unutulmaması gerektiğini belirterek "İşçi ve işvereni memnun eden, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan ve hep birlikte geleceğe umutla bakmamıza vesile olan bir ücret seviyesinin açıklanmasını temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.

Baran, Twitter hesabından asgari ücrete ilişkin paylaşım yaptı.

Ülke gündeminde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak olan asgari ücret rakamını, binlerce çalışanla birlikte işverenler olarak kendilerinin de beklediklerini bildiren Baran, asgari ücretin çalışanların gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde hesaplandığını kaydetti.

Başkan Erdoğan asgari ücret için tarih verdiBaşkan Erdoğan asgari ücret için tarih verdi

Baran, temel amaçlarının çalışanların refah içinde yaşamaları olduğuna işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Küresel rekabet ortamı, üretim maliyetleri, istihdamın korunması ve yeni istihdam sağlanması açısından önem taşıyan asgari ücretin, diğer ücretler için belirleyici olduğu ve işletmelerin devamlılığını etkileyeceği unutulmamalıdır. İşçi ve işvereni memnun eden, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan ve hep birlikte geleceğe umutla bakmamıza vesile olan bir ücret seviyesinin açıklanmasını temenni ediyoruz."

ATO Başkanı Baran güven tazelediATO Başkanı Baran güven tazeledi

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha sakın zam falan yapmayın ev sahipleri manav kasap market int sağlayıcıları elektrik doğalgaz dağıtıcıları herkes yapılacak zammı nasıl işçiden nasıl alırız ona bakıyor.degil 9 bin 20 bin yapsalar ona göre zam yağmuru başlayacak.demedi demeyin
    Cevapla
  • eyt li 1 yıl önce Şikayet Et
    pıyasa 5 kat zamlandı patronların cebıne gıren para 5 kat arttı ama işçisine cıkan para 1 kat arttı bu adaletsılıgın onune gecılmesı gerekıyor
    Cevapla
  • Isci 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yil askeri ücretle calisdim bekarım 50bin birikim var
    Cevapla
  • Misfir 1 yıl önce Şikayet Et
    Taliplilerimi Bekliyorum
    Cevapla
  • Çerkez 1 yıl önce Şikayet Et
    asgarî
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    neden öyle bir yerlere bağlayarak yorum yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Manisali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bim 101 şok migros paralarina para katti şu dönemde egerki devlet işçinin degilde bunlarin yaninda durur ise vay halimize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle