Toplu ulaşım zammı için asgari ücretin açıklanması beklenecek

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam için, asgari ücretin belirlenmesinin beklenmesine karar verildi. UKOME, ulaşım ücretlerine zam teklifinin görüşülmesi için olağanüstü toplantı yapılacağını duyurdu.

Toplu ulaşım zammı için asgari ücretin açıklanması beklenecek
Toplu ulaşım zammı için asgari ücretin açıklanması beklenecek
GİRİŞ 21.12.2022 16:24 GÜNCELLEME 21.12.2022 16:24
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

UKOME (İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Aralık ayı toplantısı Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, İETT Genel Müdürlüğü'nün teklifiyle, Bostancı-Dudullu metro hattının 1 Ocak'ta açılması sonrası, metro hattını destekleyecek 13FY Batı Ataşehir/Finans Merkezi-Yedpa ile 10EK Esatpaşa-Kozyatağı metro otobüslerinin ihdas edilmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylamada, iki yeni otobüs hattı kabul edildi. Toplu ulaşım ücretlerine zam teklifinin görüşülmesi için, asgari ücretin açıklanmasının beklenmesine, UKOME'nin daha sonra olağanüstü toplantıya çağrılmasına karar verildi.

Toplantının son bulmasının ardından söz hakkı isteyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Çok çabuk bitti. Bizim meslek adına çok sıkıntılarımız var ama hiç gündeme gelmiyor. Ticari taksilerde ortaklı alım satımlarda tahsisler kapalıydı, minibüsler taksiye bedavadan döndü ayrıca hisseli satışlara açıldı. Ama taksiler cezalandırıldı hala açılmadı. Ayrıca kamera takımı ve itaksi güncellemesi ile alakalı bir firma esnafı mağdur ediyor.

Gerçekten fazla ücretler alıyor. Burada bir rekabet yok. Konuyla alakalı bunun gözden geçirilmesini rica ediyoruz. Kızıyorsunuz ama biz hiç böyle UKOME toplantısı görmedik. 10 dakika hemen bitti en azından derdimizi biz de anlatalım. Ayrıca haftaya UKOME yapılacak gibi anladık. Taksimetre ayar ücretlerine 3 tane firma sömürüyor. Bu konuda belediyenin yardımını ve desteğini istiyoruz. Son konu ise taksi duraklarındaki UKOME kararıyla karar alınmış duraklara ilçe belediyeler 'gelip bizden ruhsat alacaksınız, yoksa sizi çalıştırmayız' diyor. Hem büyükşehir belediyesinden ve ilçe belediyesinden izin alıyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • 34 43 1 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kaldiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ne istah ne perhiz birileride zam yapiliyo diye kiziliyo mazot ayni doviz ayni ee ne oluyorrr
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yani devlet %100 yaparsa sizde mi o kadar zam yapacaksınız
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti hiç değişmeyecek mi gene gözleri fakirin lokmasında
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm istanbul ayağa kalksın. Mazot 30 tl diye metrobüsleri otobüslerin fiaytını uçurdu ekrem. ama mazot şuan 17 tl. Neyin zammı ukome ekrem? derhal indirim yapılmalı derhal. Tevfik göksu destek verirseniz yemin olsun hakkımızı haram ederiz 20 senedir verdiğim 4 oyu keserim.HABER 7 lütfen Reise bildirin ibb zam yapamaz mazot 13 tl düştü indirim yapması lazım ibb nin.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot 22 TL güncel fiyat
    Cevapla
  • sayın dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    1 kişi nasıl 4 oy atıyor anlatabilir misiniz veya ailenizde ki şahısların kendi hür fikirleri yok mu acaba ? sadece bir kişinin sözüyle oylarını mı değiştiriyorlar ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle