Rusya, 1,8 trilyon metreküplük gaz sahasını faaliyete aldı

Rusya'da yaklaşık 1,8 trilyon metreküp rezerve sahip doğudaki en büyük doğal gaz sahası ‘Kovıtka’ faaliyete girdi.

Rusya, 1,8 trilyon metreküplük gaz sahasını faaliyete aldı
Rusya, 1,8 trilyon metreküplük gaz sahasını faaliyete aldı
GİRİŞ 21.12.2022 15:30 GÜNCELLEME 21.12.2022 15:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya’nın doğusundaki Kovıkta doğal gaz sahası düzenlenen törenle faaliyete geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kovıtka doğal gaz sahasının Rus ekonomisi ve sanayisi için son derece önemli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1,8 trilyon metreküp rezerviyle Kovıtka'nın Rusya'nın doğusundaki en büyük gaz sahası olduğuna işaret eden Putin, Kovıtka ile Yakutistan'daki Çayandinskoye sahasının birbirine bağlanacağını ifade etti.

Sahadan çıkartılacak doğal gazın Sibirya'nın Gücü üzerinden sevk edileceğini kaydeden Putin, “Böylelikle en önemli gaz iletim güzergahımızı tüm uzunluğu boyunca faaliyete geçirmiş oluyoruz. Bu güzergah üç bin kilometreyi aşacak.” dedi.

Avrupa'da çok sayıda ülke, Rus gazı alımını tümüyle durdururken, bazı ülkeler de alım miktarlarını azaltmıştı. Rusya da söz konusu kaybı telafi etmek amacıyla başta Çin olmak üzere farklı pazarlara yönelik sevkiyatını artırmak istiyor.

Rus enerji şirketi Gazprom, 8 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Sibirya'nın Gücü boru hattı üzerinden Çin'e doğal gaz sevkiyatında günlük rekorun kırıldığını bildirmişti.

KAYNAK:
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 4
  • Korkuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında ABD Türkiye ye F16 istiyorsan Rus gazını alma diyecek. Bizde öyleyse Türkmenistan gazını getirelim birlikte diyeceğiz. Böylece ABD istediğini almak için havuç verecek. Türkmen ve Azarbaycan gazı ile ab ülkelerini besleriz derken, Rusya Türkmenistan da iç savas cikartacak..Azerbaycan Ermenistan savaşı yeniden başlatılacak. Türkiye bu savaşa çekilecek. Hayırlısı
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ballı değil ABD başka ülkelere çökerken , Ruslar Türk topraklarına çökmüş.
    Cevapla
  • Tuna 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen oyle olmus cookmu gucsuz kalmislar hile bilmez Turk milleti
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    balli ruslar...
    Cevapla