Batılı bankalar yavaş yavaş Rus altınını elden çıkarıyor

Londra, Zürih ve New York'taki bankalarda saklanan 2,2 milyar dolar değerinde Rus altını, Temmuz ve Kasım ayları arasında el değiştirdi.

Batılı bankalar yavaş yavaş Rus altınını elden çıkarıyor
Batılı bankalar yavaş yavaş Rus altınını elden çıkarıyor
GİRİŞ 21.12.2022 15:23 GÜNCELLEME 21.12.2022 15:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

11 Batılı yatırım fonundan alınan verilere göre cari olarak toplam 2,2 milyar dolar değere sahip Rus altını, Temmuz ayından bu yana hesaplardan çekildi.

Totalde ise bu Rus altınının sadece küçük bir kısmını ifade ediyor. Ancak bazı fonların artık Rusya ile bağlantılı varlıkları ellerinde tutmak istemedikleri, elden çıkartmaya çalıştıkları konuşuluyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra bazı bankalar piyasayı bozacağı endişesiyle Rus altınını fondan çıkartmayı reddetmişti. Fonların birden çıkmak yerine aşamalı olarak Rus altınını elden çıkarttıkları görülüyor. Bu bankaların yatırımcıların tepkisinden çekindiği için yavaş yavaş Rus altınını elden çıkarttığı düşünülüyor. Bu altınların Asya piyasalarına kaydığına dair veriler var. Özellikle Çin ve Hindistan'a doğru bir akış olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ya Gümüş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayda altın na bak. Milletin kafasını karıştırmak. Bu elmamıda degerli degersiz batı dogu altını oluyor ki. Altının karşılıgı paradır. Başka gecerliligi yoktur. Altın karşılıgı başka etkenler siyasi oyundur yutmayın. Altın altındır.
    Cevapla
  • mehdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa hızla fakirleşiyor , ellerinden altın çıkıyor.
    Cevapla