Bayraktar: Kızılelma'nın kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kızılelma'nın en son kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım" dedi.

Bayraktar: Kızılelma'nın kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım
Bayraktar: Kızılelma'nın kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım
GİRİŞ 21.12.2022 12:27 GÜNCELLEME 21.12.2022 12:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ve Turcorn 100 Programı Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Kızılelma

Bayraktar "Baykar gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan elde etmiş oldu. 2019'da 6 tonluk Akıncı İHA uçtu, 2021'de de silahlı kuvvetlerin envanterine girdi, sözleşmesi imzalanmış durumda. 6 kilodan 6 tona giden serüveni görüyorsunuz. Tüm elektronik, yazılımları biz Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Cezeri'ye adım adım gidiliyor. Akıllı taksi dronelar, kargo dronelar. Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 20 senelik bir hayalimizdi. Akıncı'dan 3 sene sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bunlar tümüyle milli ve özgün olarak tasarlanıp geliştirilmiş, aslında robot uçaklar. İçindeki donanımlardan, milyonlarca satır yazılım Türk mühendis ve ekibi tarafından geliştirildi" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, "SİHA, İHA'lardan ilk insansız savaş uçağından bahsettim. Genetik kodun deşifre edilmesindeki en önemsiz kısımlarından bahsettim. Kızılelma'nın en son kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım. Pozitif bilimciler için sonsuzluğa yakın büyüklüklerde ihmal edilecek ifadeler sayılabilir" dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Emeğinize Sağlık Allah Razı Olsun
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu mius jet kızıl elma uçağının iniş takımkarı uçak kalktıktan sonra uçağın içine geri çekilebilecek şekildemi olcak.yoksa sabit mi duracak anlamış değilim.Bilgisi olan söyleyebilirmi
    Cevapla
  • İsmgzlc 1 yıl önce Şikayet Et
    İçine çekilecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    helal
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel şeyler
    Cevapla
  • Murat ışık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan sizinle gurur duyuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle