Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yüzde 61,5 olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak yeniden değerleme oranını yüzde 122,9'dan yüzde 61,5'e düşürdü.

GİRİŞ 21.12.2022 00:56 GÜNCELLEME 21.12.2022 09:26
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2023 yılı için vergi, harç ve cezalarda uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 olarak belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında motorlu taşıtlar vergisi için yüzde 50 oranında indirme yetkisini kullandı.

Bu kapsamda yeni yıldan itibaren MTV'de uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5'e indirildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ev sahibi olan evini yüzde 25 zam ile kiraya veren de 61 yerine 25 zamlı ödesin. onların ne günahı var. vatandaşa gelince 25 olacak. devlet 61 verecek zammı. haa lutfetmis de 120 den 60 a indirmiş.
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 25 olmalı ev sahipleri için ℅25 gibi saçma bir karar var.Enflasyon almış başını her şey zamlanmış.Ev sahibi ve kiracı bu saçmalık yüzünden kanlı bıçaklı olmuş.O zaman ℅61.5 da çok fazla....
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    her seye durmadna zam yerine bu hapis cezalarina zam yapsaniz komik para cezasi yada komik hapis cezasi yerine gunceleme yapin bu 21 yil denen sacmalik bitecek kim ne ceza alir ise net yatacak indirim su bu olmayacam ømur boyu su bu yalani birakin kac yil yatacak onu deyin ømur boyu hapis alana direk bin yil verin halk net anlasin
    Cevapla
  • 001 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok ya. Devlet vergilerden feragat edecek ki özel kuruluşlar da indirim yapsın. Yoksa bu gidişle her şey yükselecek. Asgari ücret 8-9 bin arası olacak gibi. Vergiye %122,9 zam olur mu Allah aşkına . Zulümdür bu. %61,5 bile çok ya. %20-30 arası makuldu. Memur maaşina %30 vergiye %61,5 gerçekten insafsizlik. Reis vallahi İslam'ın geleceği derdim olmasaydı oy kullanmazdim.
    Cevapla
  • doğruya doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden %25 değil? Devlet sözde enflasyon yükselmesin diye ev sahiplerine % 25 ten başka artış yapamasın diyor. Ama devletin kendisi TEFE deki artışı bahane ederek güya indirim yaptım adı altında millete % 61.5 i giydiriyor. Enflasyonun suçu ev sahiplerinde mi? Kombiler çıkmış 20-30 bin tl ye önceden bir kombi 5-6 bin TL civarında idi. Kombi bozulduğunda kiracıdan alına kirayı iki sene boyunca kombiye ödenecek demektir. Eşya fiyatları o kadar çoğaldıki artık daireleri onarım kiraya vermek dünyanın masrafı. Devlet eğer enflasyon insin istiyor ise devlet vergi harçlara % 25 ten fazla zam yapmaması gerekir Hükümet enflasyonun artmasına kendi sebep oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle