Savaş sonrası Rusların Türkiye'de konut yatırımı 3 kat arttı

Savaşın başlamasından sonra geçen 9 ayda, 2021’in aynı dönemine göre Rusya vatandaşlarının aldığı konut sayısı 3,3, Ukraynalıların aldığı konutlar da 2,2 katına çıktı.

Savaş sonrası Rusların Türkiye'de konut yatırımı 3 kat arttı
Savaş sonrası Rusların Türkiye'de konut yatırımı 3 kat arttı
GİRİŞ 20.12.2022 14:53 GÜNCELLEME 20.12.2022 14:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna Savaşı, iki ülke vatandaşlarının Türkiye'den aldıkları konutların sayısına da artış olarak yansıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgiye göre, ocak-kasım döneminde Türkiye’de yabancılara satılan konut sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 10 bin 389 artarak 61 bin 741 oldu. Bu artışta Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının edindiği konutlar başrolü oynadı. İki ülke vatandaşlarının Türkiye'den aldığı konut sayısı aynı dönemde 10 bin 608 adet arttı. 11 aylık dönemde en fazla konut alan yabancılar listesinde Rusya, İran ve Irak vatandaşları ilk üçte sıralandı. Buna karşın Irak, İran ve Afganistan vatandaşlarının bu süreçte aldığı konut sayısında azalış görüldü.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla iki ülke vatandaşlarının Türkiye'den aldıkları konutların sayısının hızla artması ise dikkati çekti. Savaşın başladığı şubatta Ruslar Türkiye'den 509 konut satın aldı. Savaşın ardından hızla artan satışlar, haziranda 1887'ye kadar yükseldi. Takip eden aylarda gerileyen satışlar, yıl sonuna doğru tekrar artışa geçerek kasımda 2 bin 575'i buldu.

Geçen yılın mart-kasım döneminde toplam 3 bin 975 konut alan Ruslar, bu yılın aynı döneminde 12 bin 921 konut edindi. Böylece savaşın başlamasının ardından geçen 9 ayda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Rusların aldıkları konut sayısı 3,3 katına çıkmış oldu.

UKRAYNA VATANDAŞLARININ ALDIĞI KONUT SAYISI DA KATLADI

Aynı dönemde Ukrayna vatandaşlarının aldıkları konut sayısında da artış gerçekleşti. Savaşın başladığı şubatta Ukraynalılar Türkiye'den 111 konut satın aldı. Savaşın ardından hızla artan satışlar, haziranda 301 ile bu yılın en yüksek seviyesine çıktı. Takip eden aylarda dalgalı bir seyir izleyen satışlar kasımda 277 olarak kayıtlara geçti.

Geçen yılın mart-kasım döneminde 946 konut alan Ukraynalılar, bu yılın aynı döneminde 2 bin 55 konut edindi. Böylelikle savaşın sürdüğü mart-kasım döneminde Ukrayna vatandaşlarının aldıkları konut sayısı yıllık bazda 2,2 katına yükseldi.

Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının savaşın başlamasından sonra ve geçen yılın aynı döneminde satın aldıkları konut sayıları şöyle:

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 14
  • Misafir 29 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkende yabancı oldun birleşmiş milletler topluluğu gibi her yerden insan var
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    silahla alamadıkları güzelim vatanı parayla peşkeş çekiyolarya ne diyelim çok sürmez ajanlarla dolar güzelim ülke bu kadarmı düşmüştük ekmek süt peynir bize yetiyodu şimdi onlardanda olduk amaç ne bumudur milliyetcilik anlayışı akıl baştan giderse ülke elden gider akıllı olmak için geç değil daha 65 yaş sınırı milletvekilleri dahil yöneticilerede hemen gelmeli ve akli denge raporu sürekli alınmalı yasaya uygun olmalı her yasa
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    İlerliyen yıllarda Putin veya benzerleri mutlaka Antalya yı özgürleştirir....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bizde bunlara kiracı oluruz kendi ülkemizde brawo
    Cevapla
  • süwari 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin serse bizim antalya da yoğun yaşayan vatandaşlarımız var deyip ukrayna gibi ilhak etmeye kalkarsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle