Moskova Borsası’nda Türk lirasına talep artıyor

Rusya’nın en büyük borsası Moskova Borsası’nda Türk lirasına yönelik talebin 2022’de geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı bildirildi.

GİRİŞ 20.12.2022 14:59 GÜNCELLEME 20.12.2022 18:18
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Moskova Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yuriy Denisov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede dost ülkelerin para birimlerine yönelik talebin hızla arttığını söyledi.

TÜRK LİRASI'NA TALEP 17 KAT ARTTI

Söz konusu para birimlerinin payının Moskova Borsası’nda bu yıl 70 kat arttığını vurgulayan Denisov, “Yuan’a talep 41 kat artarken, Türk lirasına talep 17 kat, Kazak tengesine 13 kat arttı. Doların spot piyasadaki payı ise yarı yarıya azaldı.” dedi.

Avronun payının da arttığını belirten Denisov, bunun nedeni olarak Rusya ile Avrupa arasındaki ticari ilişkilerin sürmesine işaret etti.

Denisov, 2023’te Moskova Borsası’nda Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Mısır gibi Rusya’nın önemli ticaret ortaklarına ait para birimleriyle de işlemlerin başlayacağını söyledi.

Rusya’da bankalar ve şirketler yaptırımlar nedeniyle dolardan uzaklaşırken, ticarette başta yuan olmak üzere dost ülkelerin para birimleri kullanımı yaygınlaşıyor.

Rusya Merkez Bankası da rezervlerinde değerlendirmek için Türk lirası, yuan ve rupi satın alınmasına yönelik çalışmalar yapıldığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    sen altın doldur kasayı dolar zaten batar karsılıksız para basıyorlar ısmaıl ıstedıgı kadar yuksek olsun fed habıre faız artırıyor en son batısı acıklayacaklar
    Cevapla
  • c-ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    ilgi çok olsa ne yazar bügünkü kurda yükşeliş devam ettikten sonra ..
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    ınancını yıtırme ısmaıl o sunı sısırme sabah bakmıssın kasandakı altın duruyor elındekı kagıt kul olmus ıbrahım demedı deme
    Cevapla
  • TÚRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen nerde yaşıyon hacı? 8 aydır dolar 18.60 bandında yatay seyirde .Kkm hesapları sayesinde.
    Cevapla
  • Bora 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konulara fazla kafa yormasınlar ortak bir asya bankası ve parası lazımki ancak dolarla olan işlemler o para birimi adına yapılsın hala bir malın bedeli yada gelirler hesaplanirken dolar kuru dolar sözcükleriyle belirleniyorsa ne rus ne türk nede çin kendini kandırmasın başaramaz çünkü dolar rezerv paradır. 150 yıl önce nasıl bir düzen kurdularsa yıkmak imkansız gibi
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz ibn Haldun oku,iyi gelir
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah dolar kullanımı azaldıkça amerikan sömürgeside azalacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Et olursa 450 Tl normaldır
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Gavurlara itaf olunur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle