Antalya'ya 17,5 milyon TL yardım ulaştırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, selden etkilenen Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçeleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na toplam 17,5 milyon TL kaynak aktarıldığını bildirdi.

Antalya'ya 17,5 milyon TL yardım ulaştırıldı
Antalya'ya 17,5 milyon TL yardım ulaştırıldı
GİRİŞ 20.12.2022 13:07 GÜNCELLEME 20.12.2022 13:07

Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçeleri geçtiğimiz günlerde sele teslim oldu.

Bölgeyi olumsuz etkileyen sel, ev ve iş yerlerine zarar verdi, seralarda da maddi hasar oluştu.

Afetin yaşandığı andan itibaren devletin tüm imkanları afetzedeler için seferber edildi.

Bilanço açıklandı

100 ev, 497 araç, 920 iş yeri ve çok sayıda seranın zarar gördüğü olayda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaralar sarılmaya başlandı.

17,5 milyon TL yardım yapıldı

Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sel felaketinin ardından bölgeye ulaştırılan yardım miktarının 17,5 milyon TL'ye ulaştığını duyurdu.

"2 milyon TL daha kaynak aktardık"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yanık, şu ifadeleri kullandı:

"Kumluca ve Finike'de selden zarar gören hanelerimizin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 2 milyon TL daha kaynak aktardık. Bakanlığımız tarafından selin ardından bölgeye ulaştırılan yardım miktarı 17,5 milyon TL'ye ulaştı."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.