600 milyon dolarlık altın rota! İlk tren yola çıktı

Güvenlik gerekçeleriyle Kuzey ve Güney koridorlardan vazgeçen Özbekistan, 600 milyon dolar değerinde olan Orta Koridoru seçti. Özbekistan Orta Koridor üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ilk defa konteyner treni seferlerini başlattı.

600 milyon dolarlık altın rota! İlk tren yola çıktı
600 milyon dolarlık altın rota! İlk tren yola çıktı
GİRİŞ 20.12.2022 09:19 GÜNCELLEME 20.12.2022 10:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Özbekistan Devlet Demiryollarından yapılan açıklamada, konteyner taşımacılığı yapan "Öztemiryolkonteyner" devlet işletmesinin Orta Koridoru kullanarak Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan toprakları üzerinden Avrupa'ya ilk konteyner trenini gönderdiği bildirildi.

İLK KONTEYNER TRENİ YOLA ÇIKTI

Açıklamada, ilk konteyner treninin 16 Aralık'ta Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'na doğru yola çıktığı, kargo treninin 46 vagon ve 91 konteynerden oluştuğu belirtildi.

Konteyner treninin Özbekistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan -Bulgaristan/Avrupa güzergahı boyunca 4 bin kilometreden fazla yol kat edeceği aktarılan açıklamada, bu kargo treni seferlerinin başlatılmasında Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan'ın ilgili şirketlerinin de destek verdiği vurgulandı.

KARA VE DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞINI GELİŞTİRME AMAÇLANIYOR

Aralık başında, Özbekistan Demiryolları işletmesi Kazakistan ve Rusya üzerinden Litvanya'ya da konteyner treni seferi başlatmıştı.

Denizlere ulaşmak için en az iki ülke topraklarından geçmek zorunda olan Özbekistan, farklı güzergahlar üzerinden kara yolu ve demir yolu taşımacılığını geliştirmeyi amaçlıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    acilen 3. bogaz koprusu uzerinden demir yolu baglantisi yapilmali.
    Cevapla
  • şahinler 1 yıl önce Şikayet Et
    ya ALLAH Bismillah
    Cevapla