Benzin ve motorine bir indirim daha geldi

Akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken bu gece yarısından itibaren benzinin litresi 61 kuruş, motorinin litresi ise 77 kuruş düştü.

GİRİŞ 20.12.2022 06:24 GÜNCELLEME 20.12.2022 09:18
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor.

Benzin ve motorine geçen hafta gelen zamların ardından bu hafta da indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin litresi 61 kuruş, motorinin litresi ise 77 kuruş düştü.

BENZİN NE KADAR OLDU?
İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 17 lira 92 kuruşa, Ankara'da 18 lira 13 kuruşa, İzmir'de 18 lira 12 kuruş oldu.

MOTORİN NE KADAR OLDU?

Motorinin litresi İstanbul'da 22 lira 3 kuruşa, Ankara'da 22 lira 22 kuruşa, İzmir'de ise 22 lira 30 kuruşa yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Kemal Bakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bu mazotttan istediği nedir? 7 sene evvel mazot yüzde 25 benzine göre daha ucuz diye dizel araç aldık. Şimdi ise daha pahalı. Bence benzin tüketimi LPG dolayısıyla azaldı. Devletin en büyük geliri yakıttan alınan vergiler tabi. En çok kullanılan yakıt mazot olduğu için mazota indirim yapılmak istenmiyor.
    Cevapla
  • Deli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi nasıl engelleyelim
    Cevapla
  • Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yalan yanlış haber yapan medya olmaz olsun. 20 gün önce yapılan indirimi bugün yapılmış gibi haber başlığı atıyorsunuz Sizin gibi medya gurubu olmaz olsun
    Cevapla
  • Murat11 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim hergun indirim geldi diye boy boy haber yapıyorsunuz, mazot yine 22 tl. Benzin yine 18 tl.
    Cevapla
  • Deli 1 çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki üzgünler oylar eridi , yoksa hiç işi gücü yolda insafa geleceklerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle