Tayfun füzesi 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menziline alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı TAYFUN füzesinin menzilinin yakında 1000 km bulacağını açıkladı. TAYFUN füzesi hedeflenen azami menzil 1.000km'ye ulaştığı zaman, 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menzil içerisine alacak.

Tayfun füzesi 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menziline alacak
Tayfun füzesi 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menziline alacak
GİRİŞ 19.12.2022 15:27 GÜNCELLEME 19.12.2022 15:27
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin dünyada büyük yankı uyandıran yeni balistik füzesi TAYFUN ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tayfun Füzesi menzili 560 kilometre olarak açıklandı, 560'ı bile yeterli bulmuyoruz. Geçen hafta bir görüşme yaptım. Nedir dedim nihai durum. Dediler ki biz 1000 kilometreyi yakalayacağız." dedi.

Turan Oğuz

TAYFUN FÜZESİNİN 1000 KM'LİK MENZİLİ 3 KITADA 34 ÜLKEYİ İÇERİSİNE ALIYOR

1000 km menzil üzerinden hesaplama yapan Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz TAYFUN füzesinin 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menzile alacağını hesapladı.



Buna göre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Slovakya, Polonya, Ukrayna, Moldova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, K. Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İran, Kuveyt, Irak, S. Arabistan, Suriye, Lübnan, Ürdün, İsrail, Filistin, Mısır ve Libya'ya olan mesafe TAYFUN füzesinin menzili içinde olacak. 

Dr. Eray Güçlüer

TÜRKİYE'NİN HEDEFİ HİPERSONİK FÜZE

Katıldığı yayında yeni füze ilgili açıklamalarda bulunan Emekli Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer ise "Tayfun füzesinin menzili hesaplanırken kuş uçuşu mesafe 561 km ama roket parabol şeklinde uçuyor. Aslında füzenin izlediği yol aslında 561 km'den fazla. TAYFUN füzesinin menzili 561 km olarak gözükse de uçuş yolunu hesapladığımızda 1000 km'nin biraz altında bir mesafe çıkıyor. Türkiye 1000 km'nin üstünü yakalamaya çalışıyor. Bu oran ile orta menzilli balistik füze sınıfına girecek. Seyir hızı olarak ise 4 mach'lık bir rakam çıkıyor. Türkiye hipersonik füzeyi yakalamaya çalışıyor, bu oran ses hızının 5 katı. Hipersonik füzeye ulaştığınız zaman, düşmanın radar sistemi bunu algılayamıyor." dedi.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 96
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Simdi dira atom bombasinda insallah bununla bir haber yada calismalar vardir
    Cevapla
  • Karadut 1 yıl önce Şikayet Et
    Gec bile kalındı hedef 10.000 km incallah
    Cevapla
  • menzildekiler 1 yıl önce Şikayet Et
    almanya, isveç, hollanda, fransa menzile girsin yeter.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C daha iyilerini nasib eylesin inşallah. Amin.
    Cevapla
  • Memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Füzelerin menzilini belirtmek yeterli,özelliklerini fazla anlatmaya gerek yok,devlet sırrı,bilgi sırrı,teknoloji sırrı diye birşeyler var.Ayrıca füze atış menzilini söylerken ülkelerin hepsi bizim düşmanımız değilki,dostlarımızı çoğaltmamız ve gücümüz yettiğince onları da koruyabilmemiz ve bölgesel ve küresel bir askeri güç merkezi platformu ( yeni bir askeri ve ekonomik işbirliği organizasyonu) kurmamız lazım.
    Cevapla
  • abartma 1 yıl önce Şikayet Et
    dostum füze teknolojileri devlet sırrı falan değil. hepsi mühendislikle alakalı. motor tiplerine yakıt mcinsi ve türüne göre menzilleri zaten bilinir. önemli olan yazılımlar ve ağ tabanlı sistemlerle uydularla olan ilişkisidir. şu an dünyada öyle bilinmez bir mevzu yok. ha malzeme düzeyinde çok ciddi çalışmalar var. dikkat ettiysen onlar üzerinde konuşulan konular değil bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle