Narenciye ihracatına yasak iddialarına yalanlama!

Yılbaşı itibariyle mandalina ve portakal ihracatının yasaklanacağı yolunda kasıtlı haberler dolaştığını belirten Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, "Piyasalarını manipüle ederek haksız kazanç sağlamaya çalışanlar var" dedi.

Narenciye ihracatına yasak iddialarına yalanlama!
Narenciye ihracatına yasak iddialarına yalanlama!
GİRİŞ 19.12.2022 11:07 GÜNCELLEME 19.12.2022 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan yılbaşı itibariyle mandalina ve portakal ihracatının yasaklanacağına ilişkin haberler hakkında açıklama yaptı.

“Birileri narenciye piyasasını manipüle etmeye çalışıyor”

Yeni yıldan sonra mandalina ve portakal ihracatının yasaklanmasının söz konusu olmadığını, bunun resmi makamlarla da görüşülerek teyit edildiğini belirten Doğru, bunun aksi haberlerin kasıtlı olduğunu vurguladı. Doğru, şunları kaydetti:

“Çiftçi ve ihracatçı üzerinden birileri narenciye piyasalarını manipüle ederek haksız kazanç sağlamaya çalışıyor. Bu konuyu yakından takip ederek yapılan paylaşımların yalan olduğunu, resmi görüşmelerle de teyit ederek konuya ilişkin bilgilendirme yapan Adana Milletvekilimiz Abdullah Doğru’ya da üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle gübre tarım ekipmanı traktör ve tarim ilaci ihracati yasaklansin.sonra sıra çiftçi ürünlerine gelir zaten.ha bide çiftçiler her ay 1900 TL bagkur ödüyor oda bir zahmet dusurulsun
    Cevapla